2016. július 7-én nemcsak a kecskeméti Wojtyla Ház gondozottainak szólt az ebéd előtti muzsika. Az Alföldi Civil Napló 10. születésnapját is ünnepelték a meghívottak és a Wojtyla Ház gondozottai. 

 

hegedus1

 

A Wojtyla Ház vendége a Hegedűs Együttes volt. Széki és bonchidai dallamokat adott elő Hegedűs Zoltán a zenekarával. Zenéjükben magyar, román és cigány népzenei elemeket ötvöztek. A közönség nagy tapssal jutalmazta vidám, hangulatos produkciójukat.

 

koloh elek

 

A zenészek jó barátai a Wojtyla Ház fenntartóinak, és már több alkalommal muzsikáltak itt. A műsor után a vendégek a szomszédos teremben felidézték az Alföldi Civil Napló születését, a komoly munkát, amelyet végeztek a papíralapú havilap rendszeres megjelentetéséért. Elsőnek Farkas P. József üdvözölte a jelenlévőket, majd Koloh Elek főszerkesztő méltatta a sikeres éveket.

Koloh Elek korábban sok éven át volt a Petőfi Népe napilap kulturális rovatának vezetője, majd a Kecskeméti Lapok és az Alföldi Lapok főszerkesztője lett, ahol 15 esztendeig dolgozott. 2007 óta az Alföldi Civil Napló vezető szerkesztője. 2010-ben Szalézi Szent Ferenc-díjjal tüntették ki.

 

A főszerkesztő elmondta: a havilapként induló sajtóorgánum jellegzetessége, hogy sok fiatal kollégát nevelt ki. Egy stabil, korrekt és konzervatív lap, amely a kiváló kecskeméti civil szervezeteknek is köszönheti a sikerét. Szabó Attila is a lap nevében szereplő civil szó jelentőségét emelte ki. Borbély Lajos, mint olvasó, színes magazinnak tartja, és több, érdekes témát amlített, amelyekkel rendszeresen foglalkoznak az újságírók. 

 

hegedus06

 

Gratulálunk az Alföldi Civil Napló vezető szerkesztőjének és munkatársainak a tízéves munkához és a születésnaphoz! A Hegedűs Együttes színvonalas szereplése az alkalomhoz illő és méltó fellépés volt a Wojtyla Házban. Hegedűs Zoltánról és együtteséről ITT tudhatunk meg többet.

 

Weninger Endréné Erzsébet

 

 

Hozzászólások