Idén 12. alkalommal rendezik meg hazánkban 2019. február 10. és február 17-e között a Házasság hetét. Az eredetileg Angliából indult kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a házasság és a család fontosságára. A programsorozat ideje alatt a közmédia is érdekes beszélgetésekkel, tematikus műsorokkal, illetve filmekkel várja az érdeklődőket.

A Duna Televízió több műsora is kiemelten foglalkozik a témával. A Család-Barát című délelőtti magazinműsorban immár hagyomány, hogy élő adásban mondja ki egy fiatal pár a boldogító igent, erre február 16-án kerül sor. A hétre a stúdió díszlete átalakul, lakodalmas receptekkel, kreatív ötletekkel segítik a nagy napra készülőket. A műsorban emellett a párkapcsolatok lelki oldalát is körüljárják szakértői beszélgetésekkel. Vendégük lesz a Házasság hetének a fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, valamint az idei Házasság hetének arcai: Dr. Gorove László mentőorvos és felesége, Gorove Kriszta.

Ugyancsak a Duna Televízión a Ridikül február 14-i adásában házaspárok járják körül a témát, illetve vasárnap a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőműsor több feladványa is kötődik majd a Házasság hetéhez.

Az M2 Petőfi TV Családvarázs című családi talk-show-ja egy olyan párról és családjukról szóló riporttal készül február 15-én, akikre tényleg igaz az idei szlogen – randevúznak egy életen át – Szandi és férje, Bogdán Csaba beszél szerelemről, családról. A csatorna “Én vagyok itt” című műsorában is minden nap lesz a Házasság hetéhez köthető téma: találkozhatunk 12 gyerekes családdal, vlogger házaspárral, és megismerhetjük hírességek családi titkait is.

Változatos az M5 Kulturális csatorna műsor kínálata is. Február 10-től a következő vasárnapig minden nap az “Ez itt a kérdés“című vitaműsor után művész házaspárok, mint például Zsuráfszky Zoltán és párja, Vincze Zsuzsanna, vagy Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter mesélnek a házasság művészetéről 10 percben. Az M5 Híradó előtt 20.25-től pedig február 11-től 10 napon át a Házasság hetéhez kapcsolódóan Böjte Csaba testvér gondolatait hallgathatják meg a televíziónézők.

A televízióadók mellett a Kossuth Rádió és a Bartók Rádió is tematikus héttel várja a hallgatókat. A “Muzsikáló reggel, délelőtt és délután” műsoraiban a szokásos játékok kérdései, megfejtései kapcsolódnak a Házasság hetéhez, zenészházaspárokhoz. A “Vendég a háznál” adásai is a párkapcsolat körül forognak. A pénteki “Válasz-utak“-ban például fiatalok beszélgetnek majd a Gorove házaspárral párkapcsolatról, szerelemről, hűségről. A “Jó napot Magyarország” olyan kérdésekkel foglalkozik a héten, mint az érzelmi intelligencia kialakítása és szerepe a párkapcsolatok megőrzésében, valamint bemutatja a 2=1 misszió aktuális heti programjait és határon túli rendezvényeit.

A műsorokat az interneten keresztül is követhetik, illetve korlátozott ideig visszanézhetik a http://WWW.MEDIAKLIKK.HU oldalon.

Forrás: MTVA Sajtóosztály