A New York Times szerint „a zenekar tagjai éveiket meghazudtoló kohézióval és érettséggel játszanak”, kiemelkedő tehetségüket, briliáns játékukat Benjamin Zander vezényletével, június 22-én mutatják meg Pécsett a Kodály Központban.

A nyáresti koncerten nem titkolt céljuk, hogy elkalauzoljanak bennünket Mahler talán legismertebb mesterművének érzelmekben gazdag, katartikus világába.

Nem múlhat el zenei évad anélkül, hogy Benjamin Zander ne nyúlna hozzá újra Mahler valamelyik szimfóniájához. Az osztrák-cseh szerző zenéjéhez való különleges vonzódását mutatja a világszerte ismert és nemzetközileg is elismert számtalan díjnyertes lemezfelvétel. Ha van olyan kimagasló műve Mahlernek, ami szinte mágnesként vonzza, állandóan foglalkoztatja Zandert, akkor az a 9. szimfónia. Számára Mahler 9. szimfóniájának dirigálása mindig felkavaró, de egyben megnyugvást hozó érzés is, olyasvalami, mint egy hazatérés. Az általa vezetett Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar ezúttal Hádész sötét világába invitál bennünket.

Benjamin Zander 9 évesen már komponált, tanulmányait Firenzében, Kölnben és Londonban végezte, majd az USA-ba költözött, ahol 1979-ben megalapította a Bostoni Filharmonikus Zenekart. Mahler 9. szimfóniájának egyik legavatottabb tolmácsolójaként ismerik világszerte, a Bostoni Filharmonikusokkal készített lemezfelvételét Grammy-díjra jelölték. Ezúttal a Bostoni Filharmonikus Ifjúsági Zenekar élén mutatkozik be.

Jegyvásárlás a Kodály Központ pénztárában (7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.), a Filter Kultúrkávéházban (7621 Pécs, Színház tér 2.), valamint a Pécs Pont Tourinform Irodában (7621 Pécs, Széchenyi tér 1.), a Ticket Express jegyirodáiban és a www.jegymester.hu oldalon. A műsorváltoztatás jogát fenntartják, amelynek függvényében a jegyár is változhat!

Forrás: Filharmónia Magyarország Nkft.

 

Hozzászólások