A Dresch-univerzum két meghatározó felállása hallható egy este a Fonó Online közvetítésében. A legendás Dresch Quartet remek jazz-zenészeket állít színpadra.

dresch quartet

Dresch Mihály a magyar jazz egyik legegyénibb zenei világát képviselő, meghatározó, irányadó szereplője. Ahogy Garbarek az észak-európai vagy Coltrane az afro zenei tradíciókat, úgy Dresch az erdélyi autentikus folk jellemző elemeit emelte be a jazzbe. Zenéje sodró, személyes és intim, erő és hit sugárzik belőle.

A legendás Quartetben remek jazz-zenészek a partnerei. A zenekar évtizedek óta járja következetesen és magabiztosan a saját útját a magyar népzene és az afroamerikai jazz egyéni – a zenekarvezető és a mindenkori tagok által közösen kialakított – ötvözetével.

A Dresch életmű egy új arca a Vonós Quartet, ahol virtuóz és a népzenét elemeiben ismerő zenészek a társak, akikkel a művész folyamatosan változtatja, tágítja a műfaj határait. A muzsika pedig itt is úgy szól, úgy karcol, ahogy azt már megszokhattuk; egyedien, mesterien, a két műfaj határán lavírozva.

Dresch Quartet

Lukács Miklós – cimbalom
Csízi László – dob
Gyányi Marcell – nagybőgő
Dresch Mihály – szaxofon

Dresch Vonós Quartet

Dresch Mihály- szaxofon, basszus klarinét, fuhun
ifj. Csoóri Sándor – bracsa, primtambura
Zimber Ferenc – cimbalom
Bognár András – nagybőgő
Vendég: Lőrincz Hortenzia – ének

A koncertfelvétel elindításkor kérjük figyelembe venni, hogy a 90 perces időtartamú esemény megtekintését január 22-én 20:00 órától lehet érvényes jeggyel elkezdeni, és 23:59-ig lesz elérhető a jegy.hu-n.

Jegyár: 1000 Ft (egy főre), 2000 Ft (ha többen nézik), 5000 Ft (támogatói jegy)

Jegyek itt kaphatók.

2021. január 22. // 20.00
Dresch Vonós Quartet
Dresch Quartet

Korábbi hasonló cikkünk:

Toplistás lemezekkel indul az év a Fonó Zeneháznál

Forrás: Fonó Budai Zeneház Sajtó

 

Hozzászólások