December 23-án, szombaton 17.00 órakor, a szenteste előtt egy nappal gyújtják meg az utolsó gyertyát a város koszorúján a Kecskeméti Téli Fesztiválon. Már nagyon közel van az év legszebb ünnepi időszaka, így egyre inkább szeretteinkre, közeli barátainkra gondolunk.

Ezen a héten a pénteki nap a barátságról, a baráti közösségekről szól, hiszen a családunkon kívül az egyik legmeghatározóbb kapcsolatunk az életben éppen a barátainkhoz fűződik. Sok távoli ismerősünkkel, volt osztálytársunkkal ilyenkor az ünnepek környékén nyílik lehetőségünk találkozni, mert ekkor utazik haza, vagy jut ideje közös programot szervezni. Jöhetnek a péntek esti „csajos estek” vagy „haveri bandázások”, természetesen Kecskemét Főterén, a Téli Fesztiválon:

Szirtes Edina Mókus

Nézd meg, mit ajánl a Fesztivál baráti társaságoknak:
• Készítsétek el a 2017-es év fotóját a főtéri kis színpadnál. A helyi Fotóstúdió munkatársai segítenek nektek.
• Mehet egy kör dodzsem? Mesés Vidámparkunkban szabadon száguldozhattok, na persze csak a pályán belül.
• Egy jó barát mindig támaszt nyújt. Erre különösen szükség van, ha egyikőtök sem gyakorlott a korcsolyázás terén. Az örök mosolygás és nevetés garantált a Jégpályánkon is.
• Kell valami SOS ajándékötlet? Együtt könnyebb választani. Karácsonyi és Kézműves Vásárunkban biztosan találtok valami hasznos és ötletes dolgot a fa alá.
• A sok élményhez pedig kóstoljatok valamilyen finom meleg italt a fesztivál alkoholos és alkohol mentes lélekmelegítői közül, melyekből a legjobbak a szakmai zsűrinktől oklevelet is kaptak idén.

A péntek esti koncert vendége a Kecskeméthez kötődő, világszerte is ismert Szirtes Edina Mókus, aki 19.00 órakor LOOPERES koncerttel vár mindenkit a főtéri nagyszínpadhoz. Szirtes Edina Mókus hegedűművész diplomájával évek óta szinte le sem jön a színpadról, szenzációsan énekel – legyen az népdal, pop vagy világzene. Looperes koncertjére a dobos és beatboxos Fekete János Jammal kíséri el, hogy általuk modern formában szóljanak hozzánk a magyar költészet géniuszai, Radnóti, József Attila és Nagy László.

Éliás Gyula

Szombaton a Főtéren 17.00 órakor kezdődik a gyertyagyújtás, adventi üzenetet mond Kis János evangélikus lelkész. A negyedik adventi gyertyát Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő gyújtják meg. Ahogy megszokhattuk, ezután meghitt ünnepi műsor következik a Városháza előtt helyi iskolák és művészeti csoportok közreműködésével.

Az adventi műsor zárása a hagyománnyá vált mózeskosarak átadása. A mózeskosár körbejár elnevezésű kezdeményezést a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Esélyteremtési Iroda munkatársai indították útjára. Azzal a szándékkal tették, hogy megajándékozzák az első tíz decemberben született kecskeméti gyermeket és szüleit egy-egy mózeskosárral, valamint a hozzátartozó 30 ezer forintos babakelengye utalvánnyal, ezáltal hirdetve a család fontosságát és a gyermekvállalási kedvet támogató kezdeményezést.

Zárásként a szeretetvendégség keretei között egy pohár meleg teával és harapnivalóval vendégelik meg az ünnepség résztvevőit.
18.00 órakor a (a műsorfüzetben megjelentektől eltérően) a főtéri nagyszínpadon Eliás Jr. ONE MAN Showja a zene hullámain ringatva köszönti a tél legszebb ünnepét, a Karácsonyt. Karakteres hang, profi és egyben szívet melengető dalok segítenek, hogy még az utolsó karácsonyi ajándékok utáni hajrá végén is megpihenjünk egy kicsit Kecskemét közepén, a csodás fényekkel megvilágított Főtéren.

Bensőséges élményekkel, kézműves vásári forgataggal, ízekkel, illatokkal vár a Téli Fesztivál az utolsó adventi hétvégén is!

 

 

Hozzászólások