Június közepén új film forgatásába kezd Kern András. A Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán készülő Gondolj rám forgatókönyvét a szerzővel együtt Kern András írta, aki Eszenyi Enikő partnereként egyben a film férfi főszerepét is alakítja. A film a tervek szerint 2015 februárjában kerül majd a hazai mozikba.

2014. június közepén kezdődik és 35 napon át tart majd Kern András új filmje, a Gondolj rám forgatása Budapesten. A film főhőse egy menő orvosprofesszor, dr. Borlai. Olyasvalaki, akinek hétköznapi rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel tapintatosan közölje a rossz hírt, hogy rövid idejük van már csak hátra a földön. Ő a legjobb férj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos. Egy napon azonban kollégája ővele közli a rossz hírt, mire ő félelmetes tervet eszel ki: magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét, az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak – még mindig él. Orvos kollégája sem érti, mi történt. Ekkor megpróbálja visszahódítani mindazokat, akiket magára haragított. Csakhogy a bizalmat sokkal könnyebb elfecsérelni, mint visszaszerezni…


Kern András eddig két játékfilmet rendezett: az 1996-os Sztracsatellá-t, valamint egy évvel később a A miniszter félrelép-et, utóbbit Koltai Róberttel közösen. Színészként utoljára 2010-ben a Halálkeringő című thrillerben láthattuk a moziban. Új filmje kapcsán a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész elmondta: „Egy igazi dramedy-t szeretnék rendezni, egy keserédes komédiát, melyben váratlan fordulatok is akadnak majd bőven.”


A Gondolj rám forgatókönyvét Vámos Miklós Halhatatlan című novellája nyomán a szerzővel együtt Kern András rendező írta. A film főszereplői Kern András és Eszenyi Enikő, a további szerepeket Majsai-Nyilas Tünde, Szilasi Blanka, Rajhona Ádám, Puskás Tamás, Börcsök Enikő, Liptai Claudia, Zsurzs Kati, Papp János, Fesztbaum Béla, Cserna Antal, Törőcsik Franciska és Elek Ferenc alakítják majd. A film operatőre Ragályi Elemér, a zeneszerző Presser Gábor. A film a Gondolj rám Kft. gyártásában, a Tivoli Filminvestments Kft. és az Inzert44 Kft produkciójában készül, a producer Szekeres Dénes.
A Gondolj rám előreláthatólag 100 perces lesz és a tervek szerint 2015 februárjában kerül majd a hazai mozikba.

Fotók: Vermes Kata

2014. június 15.

Hozzászólások