Penélope Cruz főszereplésével több hétig Magyarországon forgott a  “La Reina de España” (Spanyolország királynője) című vígjáték. A spanyol díva mellett többek között a Torrenteként ismert Santiago Segura, és a Homeland sztárja, Mandy Patinkin is szerepel a produkcióban.

penelope cruz 1
A filmet Fernando Trueba rendezi, aki 1994-ben Oscar-díjat nyert a Belle Epoque című filmjével, amelyben szintén Penélope Cruzzal dolgozott.

A Queen of Spain (Spanyolország királynője) vígjáték, amely egy az 1950-es években, Madridban zajló filmforgatás történetét meséli el. A történet szereplői már ismerik egymást, 1938-ban együtt forgatták a The Girl of Your Dreams c. filmet. A Spanyolország királynője az Álomlány folytatása, amelyben visszatérnek az eredeti szereplők, és húsz évvel később folytatódik a történet.
A filmben Penélope Cruz egy Macarena Granada nevű színésznőt alakít, akiből az eltelt 20 év alatt hollywoodi sztár lett, így tér vissza szülőföldjére, Madridba. A “film a filmben” történetben a hollywoodi sztár I. Izabella spanyol királynőt alakítja, de hatalmas bonyodalmakat okoz és totális káoszba sodorja filmbeli forgatást.

penelope cruz 2
A Spanyolország királynője magyarországi forgatásáért a nemrég Oscar-díjat nyert Saul fia című filmet is gyártó Laokoon Filmgroup felelt, a szervizmunka itthoni vezető producere Stalter Judit volt.
A forgatás Budapesten április elején fejeződött be, innen Madridba utazott a stáb, ahol előreláthatóan május végéig tart a munka.

  • SPANYOLORSZÁG KIRÁLYNŐJE
  • Író, rendező: Fernando Trueba
  • Gyártók: Fernando Trueba P.C., Atresmedia Cine
  • Forgalmazó: Universal Pictures International Spain
  • Szervíz gyártás: Laokoon Filmgroup – Hungary

Szöveg és képek forrása: Laokoon Filmgroup

Hozzászólások