„Főnök: az a valaki, aki késik, amikor korán beérsz a munkába, és korán jön, amikor késel.” (Jerry F. Lieberman)

Mindennapi életünk része, hogy főnökök vagy éppen beosztottak vagyunk. Kellemes és kevésbé jó emlékeink lehetnek egy-egy munkanapról.

fortelmes1

Ha éppen nem egy olyan napon vagyunk túl, ami számunkra jó volt, érdemes egy kicsit feloldódni és megnézni a Förtelmes főnökök című (eredeti címe Horrible Bosses),  2011-ben bemutatott amerikai vígjátékot, melyet Seth Gordon rendezett. A főbb szerepekben olyan színészek láthatók, mint Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, valamint Jennifer Aniston, Colin Farrell, Kevin Spacey és Jamie Foxx.

fortelmes2

A három barát ugyanattól a problémától szenved: főnökeik egyre inkább akadályozzák boldogságukat, minden tervüknek útjába állnak. A megoldásokat keresve mindhárman amellett döntenek, hogy egyszerűbb lenne az élet a parancsosztók nélkül. Elindul a tervezgetés, miként lehetne eltenni láb alól a főnököket.

fortelmes3

Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

fortelmes4

November 27-én visszatérnek – Jason Sudeikis, Charlie Day, Jason Bateman, Jamie Foxx, Jennifer Aniston, Christoph Waltz, Chris Pine és Kevin Spacey főszereplésével az ősz egyik legjobb vígjátéka lesz!
A főnököktől nehéz megszabadulni. Nick, Dale és Kurt (Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis), a három jó barát, aki jobb híján gyilkosságra is vállalkozott volna, hogy megmeneküljön a basáskodó főnökök rabigájából, végleg a maga ura akar lenni. Magánvállalkozásba kezdenek, ám a főnöktelenség örömei nem sokáig tartanak.

Filmelőzetes:

A második rész bizonyára épp olyan kacagtató, vidám lesz, mint az első. Kicsit kizökkenhetünk a hétköznapokból, megmosolyoghatjuk a főnökök és beosztottak közötti mulatságos helyzeteket.

Lakatos Ilona

Hozzászólások