A ház falán tábla hirdeti a fodrászüzlet nyitva tartását. Rajta két női név, mindkettő Icu. Odabenn az üzletben aztán kiderül, hogy mindketten nagyon szép frizurát tudnak készíteni. Anya és leánya. És az egyik Icut Tündinek hívják.

tundi011

Kedves Tündi! A pályaválasztásodkor természetes volt-e, hogy – édesanyád foglalkozását nap mint nap látva – te is ezt a „szépítő” szakmát választod?

Igen, kiskoromtól fogva tetszett a fodrászat, és már egész fiatalon segítettem édesanyámnak az üzletben.

Édesanyád hány éve fodrász, és te mióta szépítgeted a vendégek frizuráját?
Anyukám 44 éve dolgozik a szakmában, én 25 éve fodrászkodok.

Három gyönyörű kislányotok van. Milyen idősek, és lesz-e közülük utánpótlása a fodrászatnak?

Lincsi 18 éves, az idén végez a Piarista Gimnáziumban. Luca 12 éves, a Piarista Általános Iskolába jár. Lotti még csak két éves. Remélem, ő majd a fodrászatot választja, de nem akarom ráerőltetni, ez az ő döntése lesz.

tundi02

Hogyan tudod beosztani az idődet, hogy a családra is, a munkára is jusson? Kisegítitek egymást édesanyáddal?

Úgy gondolom, hogy manapság ez egyik családnak sem könnyű feladat ebben a rohanó világban. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert az üzletem a házunk udvarában van, így nem kell messzire mennem. Természetesen édesanyám sokat segít, és a férjem édesanyja is.

Bejelentésre dolgoztok. Sikerül-e mindenkinek megfelelő időpontot találni a szépítkezéshez?

Igen, általában sikerül. Úgy gondolom, elég rugalmasak vagyunk ezen a téren.

Milyen frizurákat alkotsz a legszívesebben? Sportosat, alkalmit vagy valami különlegeset?

Amilyen a vendég kívánsága, olyat készítek. De szeretek új frizurákat is kipróbálni a vendégeknek. Talán a kedvencem a kontyok készítése, mert egyedi megoldások születhetnek.

tundi08

Mennyire követed a legújabb trendeket, a modern frizurák megjelenését? Kísérletező típus vagy-e?

Főleg középkorú és idősebb vendégeim vannak, így ők nem igénylik az extrémebb frizurákat. Emellett rendszeresen járok továbbképzésekre, hogy mindig követni tudjam a divatot, és bármilyen kérést teljesíteni tudjak.

Voltál-e már fodrászversenyen?

Nem voltam még, de mostanában nem is tervezem. Nem tartom magam versenyző típusnak.

Ha valaki olyan frizurát kér, ami nem előnyös neki, megpróbálod-e rávenni egy előnyösebb hajviselet választására?

Természetesen a szívügyemnek tekintem, hogy a vendégek igényes, hozzájuk illő frizurával távozzanak. Gyakran javasolok nekik más frizurát, vagy előnyösebb hajviseletet. Mindig megbeszéljük, és a döntés a vendégé.

Nagyon kedves és türelmes vagy mindenkihez. Ilyen a természeted, vagy a szakma követeli meg az empatikus, alkalmazkodó viselkedést?

Türelmes embernek tartom magam, a vendégek még nem tudtak kihozni a sodromból. Úgy gondolom, hogy ennél a foglalkozásnál is szükséges az empátia.

tundi01

Szalagavatóra készült frizurák egyike, a fiatalember haját is én vágom.

Átlagosan milyen gyakran járnak a hölgyek fodrászhoz? Jól fésültek vagy elhanyagolt frizurájúak a magyar nők?

Sok vendégem minden héten ellátogat az üzletünkbe, mások havonta egyszer. Véleményem szerint a magyar nők nagy része igényes a frizurájára. Van, aki otthon hetente kétszer is megmossa a haját, a hajápolási termékek otthoni használatához is gyakran kérnek tőlem tanácsot.

Mi az, ami megkülönbözteti a ti fodrászüzleteteket másokétól? Mit tudtok nyújtani az idejövőknek?

A mi üzletünkben a hangulat igazán közvetlen és családias. Itt mindig történik valami, a vendégek jól elbeszélgetnek egymással. Senki sem unatkozik, kellemesen telik az idő. Igyekszünk megfizethető, baráti árakat kialakítani. Ha férfi vendég téved be, az ő haját is szívesen levágjuk.

Köszönjük szépen! Kívánom, hogy jusson elegendő időd a családodra is ebben a mozgalmas, szalagavatós, karácsonyra készülődős munkás időszakban! Kellemes karácsonyi ünnepeket!

tundi10

Köszönjük szépen!
Kovács Attiláné Icu (Tündi), Kecskemét, Téglagyár utca 25. Telefon: 06-20-3756 053

Weninger Endréné Erzsébet

Hozzászólások