Finisszázs – 2020. január 9-én, csütörtökön láthattuk utoljára Hullan Zsuzsa színművész fotókiállítását a kecskeméti Katona József Színház nézőtéri galériájában. A Vígszínház Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett színésznője a finisszázs alkalmából közvetlen hangú tárlatvezetésen beszélgetett az érdeklődőkkel.

Hullan Zsuzsa színésznő

A művésznő elárulta, hogy eredetileg nem kiállításra készültek a képei. Mint minden ember, ő is szerette volna magának megörökíteni az élményeit. Néhány közösségi oldalra kitett balatoni kép alapján indította el a kiállítás gondolatát Fodor János, a Rádió Bézs főszerkesztője. Az elmúlt év tavaszán Budapesten a K11 Művészeti és Kulturális Központban nyílott tárlat belőlük. Novembertől pedig Kecskeméten a Katona József Színházban láthatott a közönség egy izgalmas, elgondolkodtató kiállítást Hullan Zsuzsa fotóiból.

Gyönyörködhettünk a természetben ellesett pillanatfelvételeken, elmerenghettünk az embereket megörökítő nem mindennapi képeken. Rácsodálkozhattunk a művésznő által oly szívesen fotózott különös ablakokra is. Szabadságot, bezártságot, egész történeteket mutatnak be ezek az felvételek. Annál is értékesebbek, mert a művésznő nem „dolgozta” meg őket, ezek a kattintás eredményei. Hol a hihetetlenül színes világot látjuk, hol a téma megkívánta fekete-fehér szín van ránk hatással.

A képek jó része – ahogy az velünk is lenni szokott – utazások idején készült. Az ablakok főleg az El Caminon, de ausztráliai megismételhetetlen pillanatokkal is találkozhattunk a kiállításon. Látszólag humoros a pesti ablakban napozó nőről készült fotó, mellette a P közlekedési tábla az „Itt fizessen” felirattal. Elgondolkodtató. Csak úgy, mint a VIII. kerület egyik bontásáról kattintott kép, vagy az utcán élő ember fotója.

Az épületrészletek, az ablakokban, vagy éppen vízben tükröződő képek is mindig rejtenek valami olyan megkapó különlegességet, ami megörökítésre késztette a fotóst, a nézőt pedig gondolkodásra, töprengésre.

Egy nyitott, kíváncsi, harmóniára törekvő ember ihletett pillanatait tükrözik Hullan Zsuzsa fotói. A mostani finisszázson a művésznő elmondta: készen áll új, más tematikájú kiállításra, amelyet talán majd Kecskeméten is láthatunk.

 

Huszka Józsefné

 

(A Montázsmagazin ITT adott hírt a kiállítás megnyitásáról.)

 

Hozzászólások