A vásár eddig jól érzékelhető sikert aratott a külföldről és hazánkból érkezett vendégek, valamint a budapestiek körében és tovább erősítette a Budapest brand-et. Az utolsó hét kínálata is vonzó programnak ígérkezik. Az április 29-30-i hétvégén a Magyar Kézműves Szövetség Nyitott Műhely-programsorozata az Ékszerkészítők találkozójával várja a közönséget.

 

 

Egy mesterség, megannyi változatos és különféle anyagból készített ékszer. Drótból, fémből, tűzzománcból, üvegből, gyöngyből, bőrből álmodnak ékszereket a mesterek. A bemutató mellett gyönyörű tárlatot is láthatnak az ott készült szebbnél szebb darabokból a látogatók.

Április 29., szombat: Laták Zsuzsa – drót ékszerek, Ambrus Zsolt – rézékszerek, Pesti Tamás – tiffani készítése.

Április 30., vasárnap: Verebes Ildikó – gyöngyékszerek, Laták Zsuzsa – drótékszerek, Juhász Tünde – üvegékszerek készítése.

Gasztronómia a téren

A korábbi évek tapasztalataiból is tanulva, valamint saját meggyőződésből, a tér vendéglátósai fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy a szabadtéri vendéglátás sajátos műfaji körülményei között is, a lehetőségek szerinti legjobbat nyújtsák, ami előrelépést és fordulatot is jelent a múlthoz képest. A helyi, válogatott alapanyagokból készült ízletes ételkülönlegességek mellett a parázson sült lazac vagy a káposztalevélen sütött cipó, kézműves édességek, italok egészítik ki a hagyományos magyar vásári konyha választékát.

Április 29–30., szombat – vasárnap: Az utolsó hétvége kiemelt szereplői a kolbászok. Adalékmentes, saját márkás sült kolbászokkal szerepelnek a tér vendéglősei a Budapesti Tavaszi Vásáron.

Egy hétig Mongólia a vásár vendége – jurtaállítás, bemutatók, színpadi produkciók

Budapest Főváros Önkormányzata, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és az ulánbátori városvezetés között született egyezség eredményeképpen Ulánbátor városa a Budapesti Tavaszi Vásár vendége lesz egy hétre. A Vörösmarty téren 2017. április 23–30. között egy jurtát állítanak fel, ahol kiállítás, videóvetítéses prezentáció és Mongóliát bemutató további előadások várhatók. A színpadon mongol népi- és klasszikus zenei produkciókat terveznek a szervezők.

Részletes program: itt.

Forrás: Budapestinfo

Kézműves fotók: Magyar Kézműves Szövetség

 

 

Hozzászólások