14. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó –  Kecskemét – 2016. július 3-10. Fesztivál a fesztiválban – A fiatalokat összeköti a zene.

 

zene

 

Három európai kulturális fesztivál fogott össze, hogy az Európai Unió kulturális vérkeringésébe bevonják a tagjelölt országok fiatal zenészeit, táncosait és hivatásos muzsikusait is. A kezdeményezők a belgiumi Neerpelt több mint 60 éves múltra visszatekintő Európai Ifjúsági Zenei Fesztiváljának szervezői voltak, akik a kecskemétiek mellett a Pozsonyi Zenei Fesztivált kérték fel egy közös európai uniós pályázat benyújtására a „Kreatív Európa” Programban. A nyertes pályázatnak köszönhető, hogy a 14. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozón a „Youngsters United in Music” című programban hat tagjelölt ország zenészei, táncosai is részt vehetnek.

Montenegróból Rajko Radovic együttese érkezett, Bosznia-Hercegovinából a Básits Branka együttes lép fel, Macedóniát Valeri Dynchev és barátai képviselték, Koszovóból pedig a Zelfi Sefsalishu folklórcsoportot várják a fesztiválra. Törökországból hagyományosan Rodostó fiataljai vesznek részt a találkozón, Szerbiából a bácskertesei József Attila Általános Iskola diákjai mutatkoznak be.

Ahogyan Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke elmondta, az egyesület tervei között szerepel, hogy hasonlóan a belgákhoz, kezdeményezője lesz egy újabb pályázatnak, és főpályázóként nyújt be támogatási kérelmet a „Kreatív Európa” Programban. Már folynak a tárgyalások a partnerek bevonásáról, amelyek eredményesnek ígérkeznek.

 

 

Hozzászólások