Fergeteges döntővel zárul az “5letből jövő!” idei évada! Júniusban kétnapos döntőn mérik össze tudásukat az “5letből jövő!” játékos vállalkozói vetélkedő ötödik évadába jutott csapatok az 1+1 millió forintos fődíjért. A verseny nem csupán áthidalta a világjárvány okozta nehézségeket, de a pandémiás helyzet ellenére – a verseny eddigi történetében egyedülálló módon – 23 csapat teljesítette az első fordulót. Ráadásul az ország különböző pontjairól, sőt, a határon túlról is érkezett nevezés!

fergeteges

Online toborzás

A nehezített körülmények új típusú toborzási módszereket kívántak, így idén elsősorban az online közösségi világban igyekeztünk elérni a fiatalokat. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen három országból, 37 csapattal indult el az AIPA Kft. és a budapesti Moha Ház által szervezett  5letből jövő!”  játékos vállalkozói vetélkedő ötödik évada – meséli Szalai Anna, az AIPA Kft. ügyvezetője.

Országhatárokon túl

A 2016-ban Kecskeméten debütáló mintaprojekt mára már országos méretűvé nőtt, hiszen Szombathelytől Debrecenig jelentkeztek rá a középiskolás csapatok. Sőt, a 10-11. évfolyamos diákok számára meghirdetett vetélkedő több határon túli város diákjainak érdeklődését is felkeltette, így az idei résztvevők majdnem fele a Vajdaságból és Erdélyből regisztrált.

A pandémiás helyzet ellenére – a verseny eddigi történetében egyedülálló módon –  23 csapat teljesítette az első fordulót. Így a bírálóknak igen nehéz feladata volt, amikor közülük kellett kiválasztaniuk azt az 5 döntőst, akik 2021. június 11-én egy fergeteges döntő során megküzdenek az 1+1 millió forintos fődíjért.

 

Eljött a döntő pillanat!

A 2021-es év egy újabb meglepetést is tartogat, hiszen idén a döntő ezúttal egy kétnapos, tréningekkel, programokkal teli rendezvény lesz, amelynek helyszíne a kecskeméti Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ. 

A döntőbe jutott öt csapat pedig:

  • Jackpot – Szombathely
  • Délvidéki Srácok – Szabadka
  • Trois cent soixante croissant – Budapest
  • THAB – Sepsiszentgyörgy
  • Fenotípus – Kecskemét
Fergeteges online show

Az első fordulót legeredményesebben teljesítő öt csapat idén egy fergeteges online show keretein belül mutathatja be céges ötletét a vállalkozókból, gazdasági, marketing és kreatív szakemberekből álló szakmai zsűri előtt, hogy a legjobb végül elvigye az 1+1 millió forintos fődíjat.

A történet itt azonban még nem ér véget, hiszen a vállalkozó kedvű fiatalok részt vehetnek a versenyre épülő mentorprogramban, ahol – kilépve a játék keretein túlra – tényleges start-up-ot fejleszthetnek ötletükből. Hasonlóan a 2019. évi nyertesekhez, akik az AIPA Kft. mentorálása mellett létre is hozták és működtetik a Diákorep elnevezésű korrepetáló szolgáltatásukat.

Szurkoljunk együtt a csapatoknak a június 11-i döntőn!

 

Magazinunk korábbi cikke a témáról itt olvasható

 

Hozzászólások