„Ez a regény számomra egy új kezdet szimbóluma, ezért is választottam a kiadóm első saját kiadású könyvének: ez volt a legelső megjelent regényem 1999-ben (igaz, akkor kevesekhez jutott el, és szerzői álnéven írtam), és most hídként érzékelem a múlt és a jövő között. Most, 2013-ban ismét ezzel kezdődik valami új az életemben. Az új címválasztás is egyfajta játékos jelzése ennek a korszakváltásnak. Örülök, hogy végre nagyobb olvasótáborhoz juthat el a könyv : azok az olvasóim, akik az évek során használt példányban megszerezték ezt az írásomat, igazi csemegeként tartják számon. Amikor nemrégiben újraolvastam, nekem is felüdülést és jó szórakozást jelentett.”

A regényben Anisette, az ex-modell grafikuslány – aki három kutyával és egy problémás unokatestvérrel osztja meg lakását -, nyugodt élete egy csapásra felfordul, amikor kapcsolatba kerül egy zűrös rockénekessel. Együtt utaznak el egy egzotikus forgatásra, amely bővelkedik kalandokban. A szerző izgalmas krimiszálat is behoz a történetbe.

Az írónő könyvét először július 10-én Budapesten dedikálja az Allée Libriben, majd több vidéki helyszínen is, július 13-án (vasárnap) Celldömölkön a könyvtárban, 15-én (hétfőn) Sárváron a Danubius Health Spa Resort Hotelben tart beszélgetős estet, július 29-én pedig Balatonfüreden. A dedikálások előtt lehetőség nyílik majd beszélgetni az írónővel.

Fejős Éva regényíró, kiadóvezető, újságíró: 2001-2012-ig a Nők Lapja
munkatársa, előtte szabadúszó újságíróként dolgozott, rádióműsort
szerkesztett, illetve 22 részes tévésorozatot írt a Duna Televízió
számára.

Díjai: Minőségi Újságírásért Díj (2003), Nívódíj (1999, Duna Televízió).
Eddig
megjelent regényei: Szeretlek, Bangkok (2012), Karibi nyár (2012),
Karácsony New Yorkban
(2011), Helló, London (2011) Dalma (2011), Cuba
Libre
(2010), A Mexikói (2010), Csajok (2009), Eper reggelire (2009),
Hotel Bali (2008), Bangkok, tranzit (2008), Holtodiglan (1999)

Jelenleg új regényén és az Erawan Kiadó beindításán dolgozik.

„A regényhőseim adták a bátorságot a továbblépéshez”

Az Erawan Könyvkiadó megszületését Fejős Éva sorsszerűnek érzi.

„Mindig az álmaimat követtem. Nem volt egyszerű a folyamat, amíg megtanultam, hogy tovább kell lépni, ha már nem igazán érzed jól magad, de végül megtanultam, mégpedig a regényhőseimtől. A hősnőim általában bátrak és képesek továbblépni, ha meg akarják valósítani a vágyaikat. Ők, de az olvasóim is erőt adnak. Nagyon gyakran azt hallom ugyanis tőlük, hogy egy-egy regényem hatására változtattak az életükön – hát én is belevágtam…”

A szerző – és immár kiadóvezető – kedvenc városában, Bangkokban hozta meg a döntést. „Bangkok központjában található az Erawan-szentély – Erawan a thai mitológiában egy elefánt -, ott üldögéltem, és figyeltem a közeli csomópont forgalmát. Cikáztak a kocsik közt a tuk-tukok, egyes járművezetők határozottan megválasztották az irányukat, mások sodródtak a forgalommal. Ott villant belém: éppen így suhannak el mellettünk a fontos dolgok, és az embernek meg kell választania az irányt, amerre haladni akar. Akkor, abban a pillanatban már biztosan tudtam, hogy szeretnék létrehozni egy kis könyvkiadót, ahol a Most kezdődik mellett az általam megkedvelt külföldi könyveket is elhozhatom magyarul az olvasóknak. Így lett Erawan a kiadóm neve… Csak olyan regényeket választok, amelyeket nem tudok félretenni egy-két napra sem, mert annyira megragad, magával sodor a történetük.”

Forrás: Arteregó Kft.

2013. június 28.

Hozzászólások