A negyedik Cirkusz-KA nagylemezt a NarRator Records kiadó gondozásában, Molnár Csaba tervezte csodaszép, téli álom-szerű borítóban vehetjük kézbe december 11-én, az Opus Jazz Club-ban a lemezbemutató koncert alkalmával.

A Szlávics Anna-Rock Tamás szerzőpáros 2009-ben saját dalaik előadására alapították a Cirkusz-KA zenekart. Berlin, Párizs, Hamburg, Kairó, Róma, Brüsszel, Wroclaw, Szicília, Barcelona csak néhány azok közül a városok közül, ahol magyar nyelvű saját repertoárjukkal turnéztak.

A „Fehér, arany” című lemez téli, tematikus album, rajta néhány, a téli ünnepkörhöz köthető dallal. Mégis, a dalokat inkább fogja össze a meditatív, festői hangzás, mint a dalszövegek témája.

„Nem elsősorban a dalok „díszlete” téli, persze énekelek ropogó hóról, forralt borról, a betlehemi történetről, téli hangulatom attól a lassan lélegző zenei atmoszférától lesz, amit szerzőtársammal, Rock Tamással, a Cirkusz-KA zenészeivel és a lemez vendégművészeivel létrehoztunk. Az év ezen időszaka számomra a befelé figyelésé, az összegzésé, a nehezebb pillanatok mellett a csoda megélésének az időszaka. Azt hiszem, ez mind rákerült a negyedik albumra.

A dalok hangszerelésekor megadtuk magunknak azt a szabadságot, hogy nem elsősorban színpadi megszólalásunk lehetőségeit – és korlátait – tartottuk szem előtt.

Ezért lehet, hogy az első három nagylemezünkhöz képes más hangulatú a „Fehér, arany”. Korábbi felvételeink elkészítésekor elsősorban az együttes színpadi megszólalásából indultunk ki.

Most szinte a lemez elkészítése után kezdtük a színpadra hangszerelni a dalokat, sőt, néhány régebbi szerzeményünket is újrahangszereltük a lemezbemutatóra.

Számomra az ilyen műhelymunka legalább annyira izgalmas, mint a dalszerzés. Már sok éve dolgozunk együtt Clemente Gáborral és Arday Dániellel. Mostanra együtt lélegzik a kvartett, ehhez csatlakozni zenész barátainknak is öröm és minket is nagyon inspirálnak az új színek és perspektívák. György Andi hegedűn, Somogyi Márton zongorán fog velünk muzsikálni, Pantali Bence pedig több hangszeren varázsol majd.

A lemezbemutató koncert egyszeri, megismételhetetlen zenei találkozás lesz december 11-én az Opus Jazz Clubban.”

Cirkusz-KA „Fehér, arany” lemezbemutató koncert

BMC Opus Jazz Club 12.11. 20:00

Lemezbemutató ajánló:

Forrás: Cirkusz-KA