II. Erzsébet életében 1952. február 6-a hatalmas fordulópontot jelentett. Nem csak azért, mert ezen a napon veszítette el édesapját, hanem mert a brit törvények értelmében trón nem állhat üresen, így ugyanezen a napon, alig 26 évesen az Egyesült Királyság uralkodója lett.

A Spektrum az évforduló tiszteletére két hétig minden estéjét a brit uralkodó családnak szenteli. Bemutat sorozatokat, ismeretterjesztő filmeket az uralkodó család mindennapjairól, az életüket övező kulisszatitkokról és legnépszerűbb vagy épp legtöbbet vitatott tagjairól.

A filmek közt kiemelkedik az országos premierként most először látható „II. Erzsébet: Saját szavaimmal”, amely 2020-ban készült, és a palotába bejáratos bennfentesek segítségével, a királynő számtalan beszédén, köztük egy eddig sosem hallott magánbeszélgetésén keresztül közelebb hozza a koronát viselő asszonyt.

A Spektrum brit királyi családdal foglalkozó műsorai minden este 21:00 órakor kezdődnek.

Az országos premierek közt szerepel továbbá „A Windsor-ház titkai”, amely sorozat bepillantást nyújt a hagyományokon keresztül a brit királyi család különleges világába és egyben a királyi palotába is. A sorozatot volt komornyikok, szakácsok és a királyi család szolgálatában álló személyek szórakoztató anekdotái, valamint történészek és királyi tudósítók beszámolói színesítik, melyek révén a királyi család egy másik, a nyilvánosság számára eddig rejtett oldalával ismerkedhetnek meg a nézők.

A hónap közepén pedig Diana hercegnő kerül középpontba, a „Diana: saját szavaimmal” című dokumentumfilmmel, ami nyomon követi, hogy hogyan vált az egykori királyi hitvesből vezető humanitárius ember.

A nők mellett a Windsor család férfitagjai is előtérbe kerülnek. „A Windsor-család a frontvonalon” bemutatja a hadsereg és a brit királyi család közötti kiemelkedő kapcsolatot.

A II. világháború csatáitól kezdve az afganisztáni frontvonalig a család öt generációja szolgált a haderőben. A nézők megismerhetik azokat a megpróbáltatásokat, gyötrelmeket és győzelmeket, amelyeket a királyi család tapasztalt meg, miközben az uralmuk alá tartozó országért harcoltak.

Országos premierek:
• A Windsor-ház titkai – február 8. 21 óra
• II. Erzsébet: saját szavaimmal – február 15. 21 óra
• Diana: Saját szavaimmal – február 16. 21 óra

A brit királyi családdal kapcsolatos műsorokról további információ ezen a linken található.

Előzetesek:
Windsor-házi történetek
A Windsor-ház titkai

Szöveg és képek forrása: AMC Networks

Magazinunk korábbi cikkét II. Erzsébet királynőről  itt olvashatja.