A kerékpáros triál sportág nem túlságosan ismert extrém sport Kecskeméten. A versenyzőknek raklapokból és mesterséges akadályokból álló pályát kell teljesíteniük, melyet különböző kategóriában értékelnek a verseny bírái. A kerékpáros triál sportághoz rugalmasságra, állóképességre, egyensúlyérzékre és nem utolsó sorban bátorságra van szüksége a versenyzőnek.

A sportág kiválóan űzhető a szabadban, melyet a versenyzőkön kívül a város lakosainak széles köre próbálhat ki a biztonsági szabályok betartása mellett. A verseny egyúttal bemutató is. A versenypálya mellett megépített könnyített pályán van lehetőség a sportág kipróbálására az érdeklődők számára. Kísérő programként szlalom akadálypályán próbálhatják ki ügyességüket az érdeklődők, melyet görkorcsolyával, kerékpárral, illetve monociklivel is teljesíthetnek.

A sporteszközök mindenki számára rendelkezésre állnak kipróbálásra, a megfelelő pályák teljesítésére. A projekt rendezvényre a szervezők szeretettel várják Kecskemét város sportszerető és sport iránt érdeklődő polgárait nézőként és sportolóként egyaránt.

Weninger Endréné

Hozzászólások