A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár tisztelettel meghívja 2022. október 5-én, szerdán, 10.00 órakor kezdődő „Élet a traumán túl…” – hasznos információk látássérülteknek a mindennapi élethez c. programjára. Ennek keretében a Kreatív Formák Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár közös szándékénak eredményeként az eddig is kiváló munkakapcsolatot egy írásos együttműködési megállapodásban rögzíti.

Az ünnepélyes aláíráson jelen lesznek:

  • Nagygyörgy Éva, a Kreatív Formák Alapítvány szakmai vezetője, valamint
  • Virág Barnabás, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatóhelyettese.

trauman tul

A Kreatív Formák Alapítvány és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár kiemelt célja a látássérült személyek életminőségének javítása, az információkhoz való egyenlő esélyű hozzáférés feltételeinek fejlesztése, kulturális területen történő infokommunikációs akadálymentesítés.

Az Országos Könyvtári Napok keretében megrendezésre kerülő „Élet a traumán túl…” – hasznos információk látássérülteknek a mindennapi élethez című program előadói:
  • Dr. Nagyné Berke Mónika – A Távszem projekt képviselője, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének szolgáltatásvezetője
  • Nagygyörgy Éva – A Kreatív Formák Alapítvány szakmai vezetője
  • Ábelné Pintér Éva – A Kreatív Formák Alapítvány rehabilitációs szakembere

A rendezvény ideje alatt eszközbemutatóra is sor kerül – nem csak látássérülteknek: önálló életvitelt, kiemelten az olvasást támogató lehetőségek ismertetése.

 

Szeretettel várjuk Önöket!
Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet megyei könyvtárigazgató, habilitált egyetemi docens

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások