Különleges alkalom! Az Egykettőben most mindenki elkészítheti a saját pálinkáját! Hogy miként kell ezt elképzelni? Négyféle szilvapálinkából keverhetünk, szakszóval blendelhetünk magunknak saját ízlésünknek megfelelő nedűt. Ehhez szakmai segítséget is kapunk, Borbáth Gabriellától, a Rézangyal Pálinka sommelier-jétől, aki hölgy létére ezen erős italok szakértője.  A pálinkánkat egy kis palackba zárhatjuk majd, és címkével is elláthatjuk saját blendelésű italunkat. Ezt ugyan egy kicsit érni kell hagyni, de pár hét után máris fogyasztható a saját készítmény.

A pálinkablendelő kurzus időpontjai:

szeptember 26. 19:00, 20:30, 22:00

szeptember 27. 21:00 és igény esetén 22:30

szeptember 28. 19:00, 20:30, 22:00

Borbáth Gabriella, pálinka sommelier szerint a pálinkák ízét nagyon finoman tudja hangolni egy-egy lekvár.  A Csósza Manufaktúra, a Katicás Farm, vagy éppen a Békési Pálinka Manufaktúra prezentálja azokat a finomságokat, amik kitűnően illenek az egyik legjellegzetesebb magyar italhoz. Gyömbéres sütőtöklekvár Márton érlelt almapálinkával, vagy vaníliás bodzalekvár Békési cigánymeggy pálinkával? Ez csak két párosítás a számtalanból, amiket Gabriella megálmodott! A különleges szilvalekvárokat a helyszínen meg is lehet vásárolni.

A pálinka-lekvár párosok mellé blinit adnak az Egykettőben, de ezzel még nincs vége az Őszi Tivornya palacsintaáradatának! A blini mellett ugyanis készülnek a hagyományos hortobágyival, de délben lesz márványsajtos-parajos, vagy erdei gombával töltött változat is, emellett kóstolható lazacos, padlizsánkrémes, juhtúrós, az édesszájúak pedig a földimogyorós-nutellás, narancsos-túrós vagy a karamellizált banános változatot válasszák!

És hogy ne csak a gasztronómiáról szóljon a hét az Egykettőben, remek játékokkal is múlathatjuk az ősziesre fordult estéket. Darts, kockapóker, malom, sakk és kártya:az Egykettő ezekkel a játékokkal készül. Akinek pedig ez még mindig nem elég, behozhatja a saját társasjátékát, amit akár felajánlhat az Egykettő többi játékosának is. Ez esetben a ház vendége lesz egy pohár borra vagy egy kupica pálinkára a kedves gesztusért.

Ne törődjünk hát a hűvösebb napokkal, élvezzük az Őszi Tivornyát az Egykettőben „folyékony kabáttal”, szívmelengető falatokkal és igazi játékhangulattal!

Részletes információ

Forrás: Arteregó Kft.

2013. szeptember 22.