Transzparens köszöntötte az ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület tagjait és a meghívásunkat elfogadó városlakókat szombaton 9 óra előtt az Arborétum hátsó bejáratánál.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kilenc órakor az Egyesület elnöke, Szabó Endre üdvözölte a megjelenteket, átadta a „40 év 40 km” kitűzőt Dömötör Zsoltnak, és egyesületünk tiszteletbeli tagjává fogadta. Zsolt nagyon sokat segített GPS-es méréseivel a túrautak kialakításában.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nem szaporítottuk tovább a szót, indult a 40 fős csapat a Nyíri erdő felé. Nem a megszokott Zöld sáv jelen mentünk, hanem az új Zöld L jelet választva átvágtunk a nagy réten, hosszan haladtunk a Csukás ér mellett, majd érintettük az Árpád-kori romkápolnát. Itt pihenőt tartottunk. Innen már a megszokott úton ballagtunk, elmentünk a Móricz fa mellett, majd kb. fél 1-kor megérkeztünk a Nyíri erdőbe. Az üdvözlő molinók már közben ideértek.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Elénekeltük a Himnuszt. Elnökünk röviden méltatta az Egyesület 40 éves tevékenységét, megemlékezett az alapítókról. A két legidősebb (80 feletti) tagunk elhelyezte Egyesületünk kopjafáján a kis koszorút. Már nem is volt más dolgunk – elfogyasztottuk a finom zsíros kenyeret, házi-lekváros kenyeret, pogácsát, melyhez az alapanyagot a Kiskunfélegyházi Malom Kft-től, támogatónktól kaptuk.

 

Digital Camera

 

Szép túraidő volt. Emelte a séta élvezetét, hogy velünk tartott két aranyos Labrador, Füge és Tigi is.

 

Várhalmi Lászlóné

 

Hozzászólások