„Próbálok a mélyére ásni a dolgoknak, és igazságot keresni a szerepekben meg a figurákban.” (Szatory Dávid)

Számos remek film azért válhat a kedvencünkké, mert a szinkronizálás még közelebb hozza hozzánk. Sok esetben még jobb lesz egy film a magyar szinkronnal, szinte meglepődik az ember, amikor az eredeti nyelven készült filmbe is betekint. Ebben fontos szerepet játszik az a színész, aki hangját adja a felvételekhez. A magyarok ebben a műfajban is nagyon tehetségesek, és az utánpótlás is megvan, hiszen megismerjük és megszeretjük őket.

 

szatory1

Szatory Dávid színész

Klasszikus értelemben vett szinkronizálás (szinkron), melynek során a meglévő képanyag idegen nyelvű beszéd (dialógus) sávját teljes egészében eltávolítva teljesen új dialógusokat vesznek fel. Ez megszokott metódusa különböző mozi, illetve tv-filmek, tv-sorozatok, reklámfilmek stb. magyarításának.

Szinte a fülembe „mászott” egy jellegzetes név és hang: Szatory Dávidé, aki rendszeresen szinkronizál. (Budapest, 1987. június 21.) – magyar színész. Korosztályának egyik legtehetségesebb színésze, aki prózai, de zenés darabokban is remekül megállja a helyét.

 

szatory4

Fazekas Csaba Swing című filmje, amelyben Szatory Dávid egy bűvészt alakít.

A tehetséges fiatal színész, a Magyar színház- és filmművészet kategóriában 2014-ben Junior Prima Díjas lett. Szerencsés alkata, érzékenysége szorgalommal és szenvedélyes munkavággyal párosul. Szeretne önmaga maradni, ami ebben a szakmában nem könnyű, és ha változik is, ne drasztikusan, hanem úgy, ami előnyére vágyik – mondja el egy videofelvételen.

 

Szatory Dávid – Junior Prima Díj 2014

 

Középiskolai tanulmányait drámatagozatos iskolában végezte, az érettségi megszerzése után, 2006-ban felvételt nyert Gálffi László osztályába a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. 2010 és 2015 között a Nemzeti Színház tagja, ezt követően szabadúszó lett. Szimpatikus, közvetlen. Nyilatkozataiból hivatása szeretete, alázata, de tudatos szerepvállalása is elénk tárul.

 

 

szatory3

 

Szabadidejében zenélni, gitározni, utazni szeret. Nem egy konkrét utazási célt keres, magát az utazás élményét szereti. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy számtalan filmet, színészt szinkronizált. A teljesség igénye nélkül:

Tudorok /Thomas Culpeper /    Torrance Coombs
Walter Mitty titkos élete /Don Proctor / Paul Fitzgerald
Lopott szavak     /Fiatalember / Ben Barnes
Feketelista /Tom Keen / Ryan Eggold
Jane Eyre (2011) /St. John Rivers /Jamie Bell

 

szatory2
Az ember tragédiája

Lakatos Ilona

 

 

 

Hozzászólások