Az indulás óta a tagok létszáma megsokszorozódott, jelenleg közel 3500 személy tagja a közösségnek, mely szám napról-napra folyamatosan nő. A csoport felületén közzétett képek/videók száma ennél is több, nagyjából 4500 archív felvétel és videóanyag között válogathatunk, mely témájuknál fogva mind Kecskeméthez köthető.

A 2012. június 23-ai Múzeumok Éjszakája mérföldkő volt a csoport történetében. A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ, valamint a Bozsó Gyűjtemény jóvoltából egész estés, önálló programsorozatot szervezett a közösség. A helytörténeti kiállítás mellett első ízben került sor a csoporttalálkozóra, illetve számos fantasztikus előadást hallgathatott a nagyérdemű.

A nagysikerű nyári programok egyértelműen rámutattak arra, hogy a közösség kinőtte az internet nyújtotta lehetőségeket. Ezért 2012. november 13-án a Gong Rádióval együttműködve elindult a heti egy alkalommal jelentkező „Élet a régi Kecskeméten…” című rádióműsor. A szerkesztők meghívott vendégeikkel közösen idéznek fel egy-egy múltbéli témát, ahol számítanak ahallgatókra is.

A műsorban – többek között – olyan személyeket hallhattunk, mint Székelyné Kőrösi Ilona, Dr. Fodor István, Leskowsky Albert, Dr. Mező Mihály, Lóránd Klára… Szintén november 13-án a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban megtartotta alakuló ülését az Élet a régi Kecskeméten Klub, mely minden hónap második keddjén – közvetlenül a rádióműsor után – meghívott előadói segítségével dolgoz fel egy-egy múltbéli témát. A Klub vendége volt már többek között Dr. Mező Mihály egykori tanácselnök, Bíró Ernő, vagy Dunszt István.

Az online közösségen belül hamar létrejött egy szűkebb baráti társaság, így sokaknak a hónap utolsó szombatja már előre foglalt, hiszen az „Élet a régi Kecskeméten…” csoport ekkor tartja kötetlen csoporttalálkozóját, melynek helyszínét a nagy múlttal rendelkező Dióhéj Étterem biztosítja.

Az egyéves évforduló alkalmából március 1-jén, 17 órakor találkozót tartunk a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban.

A közösségi oldal lehetőségeit kihasználva reméljük, hogy az „Élet a régi Kecskeméten…” csoport a jövőben is aktívan közreműködhet Kecskemét mind digitális, mind valós kulturális életében!

Üdvözlettel:

Kerekes Gyula, a csoport létrehozója

https://www.facebook.com/groups/321603517885906/