“Ilyen születésnapom még nem volt!” – Almási Zsuzsanna kecskeméti akvarellfestő munkáiból nyílt kiállítás a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában éppen a születésnapján. A kiállítást Turai Kamil művészettörténész nyitotta meg. A művész képei főleg virágokat és tájképeket ábrázolnak, és ezeket szinte egyenként méltatta megnyitó beszédében a művészettörténész.

Almási Zsuzsanna akvarellfestő

Almási Zsuzsanna megköszönte a kamarának, hogy itt és így ünnepelheti a születésnapját. Boldog volt, hogy sok ismerőse, barátja eljött osztozni örömében. 

Tíz évvel ezelőtt még nem gondoltam, hogy a 60. születésnapomat így fogom ünnepelni. De akkor még azt sem gondoltam, hogy valaha festeni fogok. Szerencsére a Teremtő olyan “véletlen” találkozásokat szervezett számomra, amik eldöntötték, hogy az utamat ebben az irányban kell folytatnom. Így sikerült egy olyan alkotó tevékenységre találnom, ami sok új ismerettel és sikerélménnyel gazdagította az életemet.

Ennek kapcsán sok-sok ismerőst, barátot szereztem, akik inspirálnak és visszajelzéseket adnak. Mert minden művésznek jó tudnia, hogy milyen érzéseket ébresztenek az emberekben az alkotásai. Ma már elmondhatom, hogy nem tudnék a festés nélkül élni. “A festészet a legelképesztőbb szellemi kalandtúra, az igazi tudás és bölcsesség megszerzésének, a szabadság illúziójának reménye.” Mindenkinek javaslom az önkifejezésnek ezt az élményeket adó formáját!

A megnyitón verset mondott Almási Zsuzsanna egykori óvodása, Garzó Vivien. (Zsuzsa foglalkozása óvónő, és igyekszik a kicsiket is a szép szeretetére nevelni.) Közreműködött még: Lipóczky Szilvia (ének), Besze Márk (ének, gitár), zongorán kísérte őket Somogyi Károly. 

A születésnapi jubileumi kiállításom megnyitója igazi ünnep, maradandó élmény volt. Öröm volt hallani a velem együtt ünneplők őszinte jókívánságait, gratulációit, és érezni a megjelentek szeretetét. A szeretet mérhetetlenül sok energiát ad. Fáradhatatlanná teszi az embert és feltölti erővel. Ezekért az örömteli pillanatokért érdemes festeni!

A kiállítás hétköznapokon megtekinthető május másodikáig.