Egészségfejlesztő rendezvény a Kecskeméti Spartacusban – Sikeresen zárult a Kecskeméti Spartacus által rendezett Egészségfejlesztő program rendezvénye. A 2021. augusztus 01-én, vasárnap tartott egészségfejlesztő rendezvényt a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér az EFOP 1.8.6-17-2017-00033 pályázat támogatásával valósította meg.

A program és a rendezvény célja bemutatni, hogyan élhetünk egészségesebb, tartalmasabb életet a sport, a tudatos táplálkozás segítségével. A rendezvény minden korosztály számára kínált programot, bemutatva, mindig nyílik lehetőség váltaztatni életmódunkon, tenni saját egészségünkért.

egeszsegfejleszto rendezveny

A színes programok között szerepelt íjászat, darts, csocsó petanque és ping-pong is, az érdeklődőknek tehát volt lehetőségük megtalálni a nekik legjobban tetsző mozgásformát. Lazításként két thai masszőr negyedórás váll-, nyak-, fej-masszázzsal tette kellemesebbé az itt töltött időt.

Az érdeklődők táplálkozási és életmód tanácsadáson is részt vehettek, melynek része volt egy testösszetétel-mérés is, méghozzá egy csúcstechnológiát képviselő InBody géppel. Az eredményeket természetesen szakember segítségével kielemezték, így mindenki személyre szabott tanácsokat kaphatott az egészsége megőrzése vagy éppen javítása érdekében.

Az egészségfejlesztő rendezvényen a jelenlévők két előadást is meghallgathattak. Az elsőt a tényekről és tévhitekről az egészséggel, testedzéssel, továbbá a megfelelő formában és mennyiségben történő edzés jótékony hatásaival kapcsolatban. A második előadást Grosán Pál, a Kecskeméti Spartacus szenior atlétája tartotta. Előadásában szó esett eddigi sikereiről, eredményeiről. Számos magyar bajnoki, európa- és világbajnoki címet és helyezést tudhat magáénak. Eltökéltségével és kitartásával példát mutat kortársainak és a fiataloknak egyaránt.

Az előadásokat követően lehetőségük volt a résztvevőknek a korábban felsorolt programokat kipróbálni, valamint egy mozgalmas aerobik edzésen is részt vehettek kicsik és nagyok egyaránt. A hőségre való tekintettel a regisztráltak számára ingyenes hűtött vizet biztosítottak az egészségfejlesztő rendezvény helyszínén.

egeszsegfejleszto rendezveny

A Kecskeméti Spartacus számára mindig fontos volt az élsport mellett a tömegsport, illetve az egészséges életmód propagálása. Kecskeméten a város lakosságának spotolásához rendelkezésre állnak az egyesület létesítményei és  rendezvényei.

Ez az Egészségfejlesztő rendezvény lehetőséget biztosít arra, hogy a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér regionális rendezvényekkel segítse az életmódváltozást, öregbítse Kecskemét és a kecskeméti sportélet hírnevét.

Közel egy év alatt a Bács-Csongrád-Békés régióban 12 helyszínen összesen 24 alkalommal népszerűsítette az Egyesület a felnőttek számára a sportolás fontosságát, illetve különféle módjait. Bár Ujhidy Tibor kiesett a munkából, az általa elkezdett programot az egyesület vezetői, munkatársai az eddig megszokott színvonalon folytatni tudták.

 

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

Kapcsolódó cikkünk