A németországi utazást tervezők sok hasznos információt találhatnak a  Német Turisztikai Hivatal (DZT) folyamatosan megújuló és bővülő weboldalán. A már 30 nyelven elérhető www.germany.travel oldal a turisták közkedvelt információforrásává nőtte ki magát, segít többek között az utazás megtervezésében, a látnivalók és a programok kiválasztásában. 


Az optimális megjelenítést több mint 600 videó, 265 modern 360 fokos panorámakép és több mint 12 ezer kép szolgálja. A felhasználóbarát kezdőoldalon a látogató különböző tematikák közül választhat. Innen gyors navigációval érhető el a kért információ. Az érdeklődés központjában különösen a városi utazások és az UNESCO világörökségi helyszínek állnak.

A kezdőlapba integráltan szintén megtalálható a külföldi látogatók „Top 100” látnivalóinak listája. A felmérés még április végéig tart, ebben az időszakban bárki szavazhat az általa legszebbnek ítélt látványosságra.

Annak érdekében, hogy a weboldal még vonzóbb legyen a külföldi látogatók számára, a DZT tervei között szerepel, hogy az elkövetkező években tovább bővíti a képek és videók kínálatát a weboldalán. Idén az egyik legfontosabb történés a honlap új mobil verziója, amelyet a DZT a digitális felhasználás legújabb eredményeinek beépítésével fejlesztett ki és 2014 március elején mutatott be.

Forrás: Német Turisztikai Hivatal

2014. március 28.

Hozzászólások