Bár a december bővelkedik ünnepekben, ám a gyerekek életében kétségtelenül Mikulás napja az egyik legjobban várt esemény. Az Újszínház ezen a napon megnyitja kapuit kicsik és nagyok előtt egyaránt. A nagyszabású rendezvény célja, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a színház működésébe és személyesen is találkozzanak a társulat tagjaival.

santa claus
A programkínálat minden korosztály számára tartogat érdekességet; délelőtt ünnepélyes megnyitóval indul útjára a forgatag, amit kulisszajárás követ, ahol bepillantást nyerhetnek a kelléktár, valamint a jelmeztár titkaiba, lesz kézműves foglalkozás, beöltözhetnek jelmezekbe a kicsik és nagyok, megtekinthetik az Országjáró Mátyás király valamint A királylány bajusza című mesejátékot.

A programsorozat délután interaktív színházi beszélgetésekkel folytatódik, ahol a társulat tagjai mesélnek színházról, életről, ünnepről. Ezen a napon a színház művészeivel bárhol találkozhatnak színházon belül és azon kívül is akár egy meglepetés flashmob erejéig, valamint az egész nap működő színészbüfé is várja a sütizni vagy akár forralt borozni vágyókat.

Az Újszínház fontosnak tartja, hogy Mikulásnapi programsorozatukat olyan gyerekek számára is elérhetővé tegye, akik ezt nem tudják családjuk körében tölteni, így vendégül látja az egyik budapesti árvaház lakóit, ezzel is örömtelibbé téve számukra az ünnepet. A színház erre a napra szintén adománygyűjtést szervez, a ház összes dolgozója gyűjti a játékokat addig, hogy a TEGYESZ-től érkező 50 gyerkőc karácsonyát még boldogabbá tehessük. A játékokat Csiszár Jenő adja át.

Forrás: Újszínház Sajtó

Hozzászólások