Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház. Early Bird kampánnyal indul a 2021-es szezon jegyértékesítése. Opera, musical, balett- és táncelőadások, hazai kedvencek és nemzetközi fellépők gazdag kínálatával invitálja a nyárba, a szabadba a Margitszigetre közönségét a színház.

A régen várt élő közönség-művész találkozásra készíti fel a színház vezetése a város és az ország kedvelt játszóhelyét, a Margitszigeti Színházat.

A Margitsziget Tündérkertjében ünnepelt pop sztárok, filmzenei, klasszikus és rendhagyó koncertek, opera-, musical- és balettbemutatók ünnepelt királyai és királynői várják az igazi találkozást.

A Margitszigeti Színház rendhagyó módon kezdi meg jegyértékesítését 2021. január 18-án.

Az online jegyvásárlók számára a teátrum 24 órás idő- és kedvezménykapukat nyit meg a színház weboldalán. A gazdag és a folyamatosan bővülő kínálatból az ezen alkalomra véletlenszerűen kiválasztott egy vagy több előadásra, koncertre, produkcióra 20%-os kedvezménnyel vásárolhatnak színházjegyet az érdeklődők. A január 18-án induló játékos interaktív kampány előreláthatólag február 10-éig, de mindaddig tart, ameddig a Margitszigeti szabadtéri nagyszínpad a 2021-es szezonra tervezett minden előadása a színház weboldalára, kínálatába fel nem kerül.

A Margitszigeti Színház májustól szeptemberig betöltött programnaptárában az idén az eddigieknél is gazdagabb kínálattal találkozhatnak az érdeklődők. A színház vezetésének elsődleges szempontja, hogy biztonságos szabadtéri körülmények között a kőszínházi szezonban elmaradt egyes előadások bemutatására helyet adjon a társulatoknak.

Így a margitszigeti nagyszínpad szabadtéri bemutatójaként láthatja a közönség a Puskás, a Kabaré, a Mozart! és a Tesla musicaleket. Előkészítés alatt áll az Operettszínház bemutatója, a Hegedűs a háztetőn is.

A színes, könnyűzenei koncerteken népszerű előadók és zenekarok kínálatából válogathat a közönség.

Többek között fellép az R-GO, Caramel, Tóth Vera, Fenyő Miklós, Dés László, Geszti Péter, Stanley Jordan, Zagar, a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár, Lotfi Begi és zenei partnere a Heureka Pop Orchestra. A Margitszigeten debütál az új Csókkirály show is, Szente Vajk rendezésében.

A műfaji sokszínűséget felvonultató szezonban a nagy érdeklődésre számot tartó klasszikus, évfordulós szerzőket: Verdit, Mozartot és Bartókot is kiválóságok tolmácsolásában ünnepelhetjük. A Nemzeti Filharmonikusok koncertjét Kesselyák Gergely vezeti, ahol Lucas&Arthur Jussen virtuóz kétzongorás produkcióval, Mozart Esz-dúr versenyművével lép a magyar közönség elé, első alkalommal.

Szintén Mozart, a zseni vonzásában születik meg – a Milos Forman Amadeus, nagy Mozart film ihlette – Mozart 230 Filmzene koncert, ahol Hámori Máté dirigálja az Óbudai Danubia Zenekart.

A tánc és balett kedvelői is csemegézhetnek az algír származású koreográfus, Hervé Koubi új bemutatója és az orosz tánczseni, Szergej Polunyin „Raszputyin” előadásából.

A nemzeti összetartozás napján a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című táncelőadása adja a keretét egy emlékestnek, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre közreműködésével. Augusztus 20. pedig a Bánk bán napja a Margitszigeten.

A fent említett nagyszínpadi előadások mellett, számos kísérőprogram, a Víztoronyban rendezett kiállítások, a koraesti térzenei koncertek, a reneszánsz délelőttök, az interaktív meseszínpad, az irodalmi séták és a színház kikötőjébe érkező színházi hajójáratok adnak további lehetőséget az igényes kikapcsolódásra.

A Margitszigeten valódi élményt, kikapcsolódást és feltöltődést kíván nyújtani a 2021-es színházi nyár, hogy kipihenhessük és magunk mögött hagyhassuk a nehéz hónapokat.

A Margitszigeti Szabadtéri Színház célja a közönség és a művészet találkozásához megteremteni a lehetőséget. A jelenleg kiszámíthatatlan helyzetben felkészülni és helyet adni a partner színházaknak, társulatoknak és együtteseknek. A májusi szezonnyitás és a szeptemberi zárás azon koncepció által született, miszerint térben és időben kitágított szezonban minél több alkalom adódjon a művész és a közönség élő találkozására.

A színház közel öt hónapos szezonterve a művészeti és előadói tevékenységben dolgozók munkalehetőségét is szem előtt tartva készült, átérezve a járványhelyzet okozta megpróbáltatások következményeivel terhelt családok pénzügyi helyzetét is.

Ennek mentén született meg a szándék, a jegyértékesítéssel egyidőben kezdődő 20%-os Early Bird játékos kampány indítására, mely a dinamikus interaktivitás alkalmazása a nyitott kommunikációra.

A Margitszigeti Színház műsornaptára és további információk itt  és Facebookon

Hasonló cikkünk:

Margitszigeti kora esti térzene koncertek

Forrás: Margitszigeti Színház Nonprofit Kft.

 

Hozzászólások