Különleges koncertet ad a Magyar Kamarazenekar június 19-én, 18 órától, a Magyar Rádió Márványtermében. Richard Strauss születésének 150. évfordulója alkalmából játsszák többek között a szerző Capriccio Sextett és Metamorfózisok című műveit.

Utóbbi először hallható Magyarországon szeptett verzióban. A koncerten Dénes István, a Magyar Állami Operaház karmestere vezényli a Zenekart, és az általa írt, „A monarchia születése” című mű ősbemutatójára is sor kerül. Orgonán Pfeiffer Gyula orgonaművész közreműködik.
A Magyar Kamarazenekar egyébként nemcsak Magyarországon, hanem Európában is hódít. Májusban tömény és sikeres turnét bonyolított le Németországban, ahol 16 teltházas koncertet adott 19 nap alatt.

A Liszt-díjas Bánfalvi Béla hegedűművész évek óta nagy sikerrel irányítja az együttest. A 16 fős zenekar tagjai a hazai és külföldi élvonalbeli szimfonikus zenekarok jeles képviselői. Az együttes állandó szólistája a világhírű virtuóz, Baráti Kristóf, a moszkvai Paganini verseny győztes hegedűművésze.
A Magyar Kamarazenekar június 19-i koncertjére jegyek még korlátozott számban kaphatók az ismert jegyirodákban és a Jegymester országos hálózatában: www.jegymester.hu

2014. június 16.

Hozzászólások