Kecskeméten és a térségben dolgozó drámapedagógusok öntevékeny közössége a klubok, körök, dráma- és színjátszás a kecskeméti Drámapedagógiai Műhely. Módszertani képzések, tehetséggondozó programok, művészeti találkozók, táborok tartoznak a Műhely tevékenységi körébe.

Versmondók találkozója (Kecskemét és vonzáskörzete), Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó Bács-Kiskun megyei rendezvénye, HOL-MI regionális drámapedagógiai módszervásár, Fantázia drámajátszó tábor, Dramatikus játszóházak, Dráma-színjátszó műhelyek, Színházi nevelési foglalkozások. Múzsák az osztályteremben címmel szervezett programjaik bemutató foglalkozásokkal segítik a drámajátékos módszereket alkalmazó pedagógusok munkáját.

 „LILIOMSZÖRNYEK”- gyermekszínjátszó kör 8-14 éves gyerekek részére
A csoport jó hangulatú, játékos foglalkozásain közösségépítés, személyiség- és képességfejlesztés történik a drámapedagógia, a színjátszás eszközeivel. A Liliomszörnyek új előadással készülnek a tavaszi országos gyermekszínjátszó fesztiválra.
Foglalkozások: keddi napokon 15.00 – 16.30 óráig. Első találkozás, beiratkozás: 2018. szeptember 18-án, 15 órakor.
Szakmai vezető: Horváth Krisztina drámapedagógus
Részvételi díj: 3.000 Ft/hó, egyösszegű befizetés esetén 10.000 Ft/félév
Információ: Józsa Katalin

IFJÚ MORBID SZÍNPAD – diákszínjátszó kör középiskolások részére
A drámajátékos és színjátszó foglalkozások betekintést adnak a színházi alkotás világába. A csoport tagjai részesei lesznek egy improvizációval, csoportmunkában készülő előadás létrehozásának. A színjátszó kör új előadással készül a tavaszi országos diákszínjátszó fesztiválra. 14-18 éves fiatalok jelentkezését várjuk.
Foglalkozások: hétfőnként, 15.00– 18.00 óráig. Első találkozás, felvételi meghallgatás: 2018. szeptember 17-én, 15 órakor. A meghallgatásra hozz magaddal egy verset és egy dalt, valamint egy motivációs levelet, melyben megfogalmazod, hogy miért szeretnél az Ifjú Morbid Színpad tagja lenni.
Szakmai vezető: Sárosi Gábor színész, rendező, drámajáték-vezető
Részvételi díj: 5.000 Ft/ hó, egyösszegű befizetés esetén 15.000 Ft/félév
Információ: Józsa Katalin

KECSKEMÉTI DISPUTA KLUB az érdemi vitát kedvelő 10-18 éves diákok részére
A program célja a kulturált vitatkozás készségének kialakítása, vitakultúra fejlesztése. A klub tagjai hazai és nemzetközi vitaversenyeken mérik össze érvelési, meggyőzési képességüket.
Foglalkozások: péntekenként 14.30-tól Egyeztetett időpontban a klub kihelyezett bemutató foglalkozásokat is tart.
Szakmai vezető: dr. Ujlaky István multiplikátor, disputa bíró
Információ: Józsa Katalin

SZÓLÓ SZŐLŐ, MOSOLYGÓ ALMA, CSENGŐ BARACK játék-animációs program
A programot a Magyar népmesék animációs filmsorozat filmjei ihlették: A békává varázsolt királylány illetve a disznóvá varázsolt királyfi a gyerekek segítségével szabadulhat meg a boszorka varázslatától. A gyerekek különböző ügyességi, logikai, nyelvi játékokban vehetnek részt. Ha kiállják a próbákat – azaz megoldják a feladatokat – azzal megszabadíthatják az elvarázsolt hősöket. A varázslat megszűnését zenével, tánccal ünnepeljük meg.
Játékvezetők: a Kecskeméti Drámapedagógiai és a Kecskeméti Színjátszó Műhely tagjai. A programot szabadtéri kulturális, közösségi rendezvényekre ajánljuk.
Információ: Józsa Katalin

VÁNDORBOT BÁBOSKÖR
A csoport a Gyermekbábosok Országos Fesztiválján 2005-ben a Bábjátékos Egyesület Különdíját nyerte el és 2007., 2009., 2010. és 2011., 2013-ban ezüst minősítést, 2014. és 2016-ban arany minősítést ért el. Különböző típusú bábok készítése, ismerkedés a bábmozgatással, beszédtechnikai gyakorlatok. Bemutatkozási lehetőség az Ifjúsági Otthon, valamint kecskeméti iskolák rendezvényein, bábos találkozókon.
Ideje: kedden 16.45 órakor, bemutatók előtt alkalmanként pénteken 16.30 órakor
Jelentkezés, meghallgatás, beiratkozás: 2018. szeptember 25-én, kedden 16.45 órakor Az érdeklődők egy vers vagy meserészlet elmondásával készüljenek!
Első foglalkozás: október 2-án
Vezetője: Vass-Eysen Ábel drámapedagógus
Konzulens: Szirtes Józsefné, bábjátszóház-vezető
Díja: 9.800 Ft/félév
Információ: Csizmadia Ilona

BÁRON BÁBOS MŰHELY
A Báron Bábos Műhely névadója, Báron László bábpedagógus emlékének, szellemi örökségének ápolására 2011 novemberében alakult. Bábos továbbképzések, szakmai kirándulások, önálló bábelőadások megvalósítása mellett vállalt fő feladata a hagyományos, évenkénti, megyei szintű Báron Bábos Találkozó megrendezése.
Műhely napok: havonta pénteken 17.30-20 óra között.
Vezetője: Kovács Hajnalka 20/299-60-71 és Szirtes Józsefné 70/369-76-39

JÁTSZANI IS ENGEDD…. – játékanimátor kör a játékvezetés, animáció iránt érdeklődőknek
A játékanimátor kör a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon szabadidős játékprogramjait vezető, öntevékeny kör. A Játékanimátorok köre 18 esztendővel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy a gyerekek, felnőttek, családok, szabadidős tevékenységét hagyományos értékekkel gazdagítsa. Munkánk során új játékszabályokat tanulunk, új, eddig számunkra ismeretlen játékokat kutatunk. Régi játékeszközök mintájára újakat tervezünk és készítünk, amikkel bővítjük eszköztárunkat. Tevékenységünk eredményeként a megyeszékhelyen és a térségében egyre nagyobb az igény a Szivárvány Játéktár néven ismertté vált foglalkozások iránt.

Összejöveteleinken az alábbiakkal foglalkozunk:
•    Tapasztalatszerzés a dramatikus játékok területén
•    Új játékok gyűjtése
•    Tematikus játékfoglalkozások kidolgozása
•    Kézműves tevékenységekkel játékkészítés
•    Játéktörténet, pszichológia
•    Játéktár karbantartása
Ideje: havonta 1 alkalom, szerdán 17.00 – 20.00 óra között
Találkozunk szeptember 26-án, szerdán 17 órakor.
Szakmai vezető: Halasi Ágnes animátor és programfejlesztő.
Információ: Habuda Ibolya, 76/481 – 523, ibolya.habuda@hirosagora.hu

BÁZIS MAKETT KLUB KECSKEMÉT
A makettezés elkötelezett kecskeméti hívei alakították a klubot 2010. október 29-én. A klub a makettezést, mint szabadidős tevékenységet, a kreativitásra és türelemre való nevelésre, valamint a történelmi és technikai ismeretek megszerzésére és fejlesztésére kívánja használni – első sorban a fiatalok körében.
Klubnapok: 2018.szeptember 13-től, 2019 június 15-ig csütörtökönként 17.00 – 19.00 óráig
Információ: Kovács László 30/219-5911 E-mail: bazismakett@gmail.com Honlap: www.bazismakett.bolgspot.com

 

Hozzászólások