“Azt remélem ettől a könyvtől, hogy Dante felfedezésére, illetve újrafelfedezésére inspirálja az embereket, akik, ha minden jól megy, ezzel párhuzamosan élvezhetik azon lenyűgöző művészeti alkotások egy részét, amelyeket Dante inspirált az elmúlt hétszáz évben” – húzta alá a 48 esztendős Brown, aki A Da Vinci-kód című világhírűvé vált kötetével jelentősen növelte a Louvre és a Westminster apátság – illetve a mű egyéb helyszíneinek – felfedezésére irányuló szervezett túrák népszerűségét.

A kedden megjelent új könyv máris előkelő helyet foglal el a bestseller listákon. A kötet sikerével szembeni elvárásnak megvannak az okai, hiszen a tíz évvel ezelőtt megjelent, A Da Vinci-kód című Brown-könyvből kemény kötésben 81 millió példány kelt el, és ezzel csúcstartó a felnőtteknek szóló regények között. Az író eddig összesen mintegy 200 millió könyvet adott el.

   

Az Inferno című kötetnek ismét Brown regénybeli alteregója, Robert Langdon művészettörténész, a Harvard egyetem professzora a főszereplője, aki a történet kezdetén egy olaszországi kórházban ébred fel, véráztatta ruhában. Nem tudja, hogyan került oda, mit keres hatezer kilométerre otthonától, Massachusettstől. Ablaka előtt pedig egy nő vár rá, fegyverrel. A történetben egyfajta szerelmi szál is szerepel, miközben az író többek között Firenze és Velence történelmi helyszíneire kalauzolja el olvasóit, Dante soraira utaló rejtélyes kódokkal fűszerezve írását.

MTI

2013. május 14.

Hozzászólások