Hozzávalók:

  • egy bögre rizs („B”)
  • 3 nagyobb vöröshagyma
  • 20dkg zöldborsó (akár fagyasztott is)
  • egy kukoricakonzerv vagy 20 dkg fagyasztott kukorica
  • két 80 grammos tonhalkonzerv (natúr lében)
  • egy csapott kávéskanál curry
  • étolaj

                                                            

Elkészítés:

Fontos tudnod, hogy akkor lesz igazán finom, ha legalább egy éjszakára a hűtőszekrényben érleled!

Az egyik hagymát durva szeletekre vágva egy kis olajon megfuttatom, és pirítom egy-két percig a rizzsel, majd ráöntöm a kétszeres vizet, beleszórom a borsót, megsózom, és így készítek egy rizibizit.

Tipp rizsfőzésben járatlanoknak: Addig főzzétek, nagyon kis lángon, amíg elfő a leve, akkor el lehet zárni a tüzet alatta, alaposan be kell takarni, és kb. 10-15 percig érdemes állni hagyni. Így lesz pergős a rizs – különösen, ha lehűlt.

Egy serpenyőbe olajat öntök, és abban megpirítom az apróra darabolt maradék két hagymát. Akkor jó, ha egy része már odakapott. Ebbe beleteszem a lecsöpögtetett tonhalat és összemelegítem, majd beleteszem a szintén lecsöpögtetett kukoricát. Ezután beleöntöm a rizibizit is, beleszórom a curryt, és jól átforgatom.

Tipp: Átforgatáskor óvatos vagyok, fakanalat használok, hogy a rizsszemek ne törjenek nagyon össze. Az így kapott keveréket tálba teszem, és amikor már hideg, beteszem a hűtőszekrénybe. Kiváló keleties salátává érik másnapra! Aki az indiai konyhát szereti, annak indiai, aki az arabot, annak arab!

Feldarabolt paradicsomot, uborkát érdemes adni hozzá, de szoktam kínálni tzatzikivel, és csak úgy magában is.

Szöveg és képek: Kóczián Mária

www.talita.hu

2013. március 27.

Hozzászólások