Mese állatokról és emberekről – Zsebszínház – Családi meseszínházi előadás
Csukás István mesejátékának zenéjét Darvas Ferenc szerezte. A darab több irányból nézhető. A kicsik elsősorban az állatok kalandjait, a humoros pillanatokat, a kedves szójátékokat értékelik benne, míg az idősebbek, a felnőttek megláthatják, megpillanthatják azt a filozófiát, amely a barátság, az összetartozás fontosságáról szól.

Egyszer volt, hol nem volt… egy platánfáról egyszer csak lepottyant egy ágacska. Rácsodálkozik az ismeretlen világra, új élményekre, új érzetekre, új barátokra. Pösze egér, Dani kacsa, Berci béka próbálnak segítségére lenni ebben az új, izgalmas és félelmetes közegben, és választ találni a könnyes-kacagtató játék végén minden ember- és növénypalánta alapvető kérdésére: „Ki vagyok én?”

A darabot előadja a budapesti Szép Ernő Színház 2014. február 22-én, szombaton délután 16.00 órai kezdéssel. Helyszín: Kecskemét, Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4. Jegyek már kaphatók.

Csukás István

Csukás István Kossuth-díjas magyar költő, író. 1978-tól 1985-ig a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó főszerkesztője volt. Az 1960-as évek közepén fordult a gyermekirodalom felé. Verseskötetei mellett egyre-másra jelentek meg gyermekregényei, mesekönyvei, verses meséi: eddig közel száz kötete jelent meg itthon és külföldön. Olyan halhatatlan mesefigurákat teremtett meg az elmúlt negyven évben, mint például Mirr-Murr, Pom-pom, Süsü, a sárkány vagy épp Ágacska.

2014. február 15.