Folytatják a tartós élelmiszer felajánlások gyűjtését is. Az ünnepekre szeretnének megajándékozni az egyedülálló édesanyáknak szervezett programsorozatuk résztvevőit
és az egyesület tagjai által látogatott időseket. A felsoroltakon kívül nagy szükség lenne a Tóth László Általános Iskolában – ahol elindultak a felzárkóztató órák – mindenféle irodaszerre, tornacipőkre, pólókra és mezekre. Minden felajánlást szívesen vesznek. Középiskolás diákokat is várnak, akik segítenek a csomagolásban.

Adományokat és segítő kezeket nagyon várnak a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület által működtetett megyei esélyteremtési irodában, a Reile Géza utca 22. szám alatt hétfőn és pénteken délelőtt 10 és 12 óra között vagy szerdán délután 13 és 17 óra között, valamint csütörtökön délután 16 és 18 óra között.

Osztró-Szász Angéla és Tóth Imréné Saci
Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház
cím: 6000 Kecskemét, Reile Géza u. 22. Tel.: +36-20/332-38-50
e-mail: eselyteremtes.bkm@gmail.com

Segítség a diszkrimináció áldozatainak – november 27-én, szerdán 13 és 15 óra között

A hátrányos megkülönböztetés áldozatainak nyújt segítséget dr. Tóth Edina, egyenlő bánásmód referens november 27-én, szerdán 13 és 15 óra között a megyei esélyteremtési irodában. Az ügyfélfogadáson lehetőség van egyebek mellett a panasz megbeszélésére és az eljárás megindításához szükséges törvényi feltételek meglétének vizsgálatára.

A diszkrimináció sajnálatos módon az élet több területén is jelen van és számos társadalmi csoportot érint. A hátrányos megkülönböztetés jellemzően a foglalkoztatásban, a szolgáltatások igénybevételénél vagy a lakhatással kapcsolatban fordul elő és elsősorban a romákat, a fogyatékossággal élőket, illetve a nőket sújtja. Azok a személyek, akik ilyen helyzetbe kerülnek, nem mindig képesek érdekeiket érvényesíteni, ezért nekik kíván segíteni az Egyenlő Bánásmód Hatóság programjával, melynek keretében minden megyében az egyenlő bánásmód referensek nyújtanak tájékoztatást, segítséget.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság eljárást folytat a sértett fél kérelmére annak megállapítása érdekében, hogy történt-e hátrányos megkülönböztetés. Bács-Kiskun megyében dr. Tóth Edina, egyenlő bánásmód referens nyújt segítséget a diszkrimináció áldozatainak. Legközelebb november 27-én, szerdán 13 és 15 óra között a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házban (6000 Kecskemét, Reile Géza u.22. – volt PC DOKI) várja az érdeklődőket. Bővebb felvilágosítás a +36-70/517-92-51-es telefonszámon kérhető.

Weninger Endréné

2013. november 24.

Hozzászólások