Társasjáték. Együtt hozzuk létre a csodát! szlogennel indul a kecskeméti Katona József Színház 2019/2020-as évada. 13 új bemutatóval, 9 különböző műfajjal és 4 játszóhellyel várják a nézőket a teátrumban.

A műsor ismertetésén túl Cseke Péter igazgató úr beszélt a színház társadalmi felelősségvállalásáról, és megerősítette, hogy a #szinhaziangyalvagyok program a kulturális misszió mellett továbbra is fontos küldetési pillér marad, valamint a város kulturális életében vállalt egyéb tevékenységek szervezésében továbbra is aktívan részt vesz az intézmény.

A világhírre törekvő gyilkos asszonyokról szóló, fülbemászó slágerekben gazdag Chicago című musical-lel indul a színházi évad, amelyet a szakmai és közönségsikernek örvendő rendező, Béres Attila állít színpadra. 2019. kerek évfordulója a rendszerváltozásnak, ebből az alkalomból kerül színre október 23-i díszbemutatóként Cseke Péter rendezésében Schwajda György: Ballada a 301-es parcella bolondjáról címet viselő példázata. A szilveszteri bemutató egy a hollywoodi filmeseket is megihlető, édes-bús magyar klasszikus, az Illatszertár, amelyet a Mohácsi-testvérek átiratában élvezhet majd a kecskeméti közönség.

Továbbra is a Katona József Színházban és bérletben marad a Kecskemét City Balett bemutatója, amelyben az orosz lélek rezdülései elevenednek meg, az Anna Karenina táncelőadás produkciójában, Barta Dóra rendezésében. Az előadás zenei gerincét Beethoven és Michael Nyman csodálatos szerzeményei szolgáltatják majd.

Bár a Katona József Színházban, azonban egy új és különleges játszóhelyen biztosítunk helyszínt egy különleges darabnak. Ingmar Bergman: Jelenetek egy házasságból című színjátéka egy házasság évtizedeinek különböző stációit mutatja be, amelyet a színház legfelső emeleti erkélyfolyosóján mutatnak be Réczei Tamás rendezésében; exkluzív szándékkal, színészi jutalomjátékként, nem szokványos játékidőpontokkal, hogy egy új színt hozzunk a város kulturális életébe.

Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére bemutatója zárja a nagyszínházi premierek sorát. A világhírű regény és film színpadi változata remek színészi alakításokra ad majd alkalmat, egyben visszatérési lehetőséget a Kecskeméten sok sikert megélt rendezőnek, Bagó Bertalannak.

Természetesen folytatódnak a városi életet érintő egyéb színházi kulturális tevékenységek is: az előadások értelmezését segítő Nulladik óra, a Mű-érték és Műérték kurzus, valamint a város hírnevét is népszerűsítő Színművészeti Egyetemek Találkozója Fesztivál, amit jövőre 11. alkalommal rendeznek meg. Minden hónapban ingyenesen biztosít a színház 50-100 főnek szóló belépőjegyet a #szinhaziangyalvagyok program keretében a következő évadban is, amelyhez továbbra is várják a közreműködést és ajánlásokat.

A következő évadban is vendégül lát 500 roma származású, hátrányos helyzetű gyereket a színház, 10-12 Kecskemét környéki kistelepülésről. Ez a jótékonykodás immár 5. éve valósul majd meg a tervek szerint. A kezdeményezésnek óriási sikere van, minden évben élményekkel gazdagodva mesélik a látottakat a gyerekek. A települések polgármesterei segítenek a családok méltányos kiválasztásában, valamint a teátrumba történő utaztatásuk biztosításában és megszervezésében is.

Gyermek és családi bérleteink első produkciójaként a mesés kelet világát hozza el az Aladdin és a csodalámpa, majd a Péter és a farkas izgalmas kalandjait ismerhetik meg a színházba érkezők Réczei Tamás rendezésében. Most először előbérletezési akciót kínál a színház a gyermekbérletekre is: 10% kedvezmény jár június 21-ig! A legtöbb bérletet váltó intézmény pedig „repülő” szőnyeget kap ajándékba!

A Kelemen László Kamaraszínházban három bemutatót tartanak: Szigligeti Ede: Liliomfi című zenés népszínművét Kocsis Pál állítja színpadra. Ezt követően Andrew Bergman: Társasjáték New Yorkban című komédiáját láthatja a nagyérdemű, ahol egy New York-i, művészkörökben forgolódó házaspár gondtalan életébe pillanthatunk bele egészen addig, amikor egy napon betoppan hozzájuk a feleség nővére, Trudy és férje, Martin, akik közlik, hogy Buffalóba kell utazniuk, hogy botrányos életet élő lányukat jobb belátásra bírják. Fokozza a helyzetet, hogy a két nő anyja is a házba költözik, majd felbukkan egy világhírű festőművész… Komikumban nem lesz hiány!

Ifjúsági előadás készül az idősebb iskolás korosztály számára. Madách Imre: Az ember tragédiája „junior” címmel állítja színpadra a klasszikust Cseke Péter.

A Ruszt József Stúdió Színház két bemutató helyszínéül szolgál a 19/20-as évadban. Eugene O’Neill: Amerikai Elektra mítoszát a magyar színházi formanyelv egyik megújítója, Horváth Csaba állítja színre.  A második stúdiószínházi bemutató Elżbieta Chowaniec lengyel írónő drámája, amely egy lengyelországi család négy generációjának női tagjairól szól Gardénia címmel, Markó Róbert rendezésében.

Továbbra is műsoron marad a kultúrmisszióként vállalt és nagy sikerrel futó tantermi előadás, az Osztályelső; az előző évad operettdarabja, az Állami áruház, de immár a nagyszínpadon, és a minden lélekre ható A pillangók szabadok című színmű a Ruszt Stúdió Színházban.

Idén a szokásosnál még hamarabb, április 30-tól indul az előbérletezés. A régi bérlők helyeit június 21-ig tartják meg. Az előbérletezés időszakában minden teljes árú ’5+1’ típusú bérletet és a gyermek- és családi bérletet is 10%-os kedvezménnyel lehet megváltani, kivételt képeznek a páholyok és a Katona József bérlet. A legolcsóbb felnőtt bérlet már 6750 Ft-tól, a gyermekbérletek pedig 2300 Ft-tól elérhetőek. A szabad helyekre augusztus 21-től kezdi meg a Jegyiroda a bérletárusítást.

 

 

 

 

Hozzászólások