Elkészült Csíkszeredán a Hymnus Kultuszhely a Szent Ágoston templom főoltárában. A cél egy zarándokhely kialakítása volt a határon túl, ahol magyarok azonosulhatunk magyarságunkkal, megerősödhetünk hitünkben.

 

hymnusz_dombormuvek1

 

Fantasztikus érzés, hogy 800 kilométerre Budapesttől van település, ahol bármerre indulunk, magyar szót hallunk. Aki még nem ismeri az érzést, annak az újdonságért, aki már ismeri, annak a megerősítésért érdemes és ajánlott megtapasztalni ezt. A csíksomlyói búcsú jó alkalom erre. A Szent Ágoston templom egy új templom. Hatalmas erőfeszítések árán Pénzes József esperes úr vezetésével sikerült felépítenie a helyieknek egy gyönyörű környezetben. A templom minden szempontból ideális hely volt a Hymnus Kultuszhely kialakítására.

 

v_majzik_maria

V. Majzik Mária művész

V. Majzik Mária Budakeszin élő művész ellenszolgáltatás nélkül elkészített két, egyenként 4 m magas kerámia domborművet, és azokat nekünk, magyaroknak ajándékozta. Az egyik a Hymnus dombormű, a másik az Angyali Üdvözlet. Az alkotásokat Tamás József segédpüspök 2015. május 24-én, pünkösd vasárnap fogja felavatni a 11 órakor kezdődő ünnepi misén.

 

szent_agoston_templom_csikszereda

 

Az avatásig az alkotások takarva lesznek a helyiek előtt is. Kérünk mindenkit, hogy legyen nagyon büszke V. Majzik Mária művésznőre, és segítse a cél végső megvalósítását azzal, hogy a hírt megosztja barátaival és ismerőseivel, mindenkivel, akivel csak tudja. Szeretném javasolni, hogy aki teheti, vegyen részt az ünnepélyes avatáson. Egészen biztosan maradandó élményben lesz része. A kezdeményezés fővédnöke Jókai Anna Kossuth-Nagydíjas író, a Nemzet Művésze.

 

 

Hozzászólások