Szlávics Anna és Rock Tamás szerzőpáros saját dalaik előadására alapították a Cirkusz-KA zenekart. 2009-től az akusztikus etno-jazz formáció magyar nyelvű dalaival rendszeresen járja Európa nagyvárosait, de a messzibb vidékekre is elviszik egyéni hangulatú „álom-világzenéjüket”. 2013-tól már a mai tagokkal, akusztikus kvartettként működik a zenekar.  

Első nagylemezük 2011-es megjelenésétől majd minden évben új dalokkal, felvételekkel jelentkeznek. Három nagy- és két kislemeze után január 13-án az OPUS Jazz Club színpadán mutatja be újabb, öt dalt számláló lemezét a Cirkusz-KA. Címe „Csak az Égé”, széles horizontok felé hívja a hallgatót. Anna és Tamás munkáira jellemzően, ezúttal sem szokványos stúdióalbumról van szó.

Nagymaroson vettük fel az új anyagot. Kilátás a Dunakanyar dombjaira, a Börzsöny közelsége, az erdő (még  a  felvételekbe  is) beszűrődő hangjai, a víz látványa, a tiszta levegő. Ebben a környezetben hagytuk megszületni a lemezt, ahogyan a dalok nagy része is hasonló tájakon íródott. Nyugalomra és  egyensúlyra való törekvés, gondolatok, amiket hagyunk felbukkanni, majd eltűnni egy befelé vezető utazás során. Így tudnám leírni azt, amit az  új dalok, ezek a felvételek jelentenek nekem.

Hét éve működik a Cirkusz-KA. Ezt a hét évet szerettünk volna összefoglalni és lezárni a lemezzel, egy új korszakot elindítani… Öt dal, nem is egy klasszikus nagylemeznyi anyag, nekem mégis egészet alkot.  Szerintem az eddigi legjobb dalainkat vettük fel, kiváló zenész-hangmérnök barátunk, Heidrich Roland jóvoltából pedig úgy szólalnak meg a felvételek, ahogyan kell. Szeretettel ajánlom.

(Szlávics Anna)

 

Bővebben a koncertről

A zenekar weboldala

 

Hozzászólások