“Természetes zenélési vágy a motorja, valamiért itt szinte állandó buli van és kicsattanó energia, amit kérdezés nélkül meg is lovagolnak.” (Rácz Mihály – langologitarok.hu)

Cimbaliband - Moldva.k
Június elején jelent meg a Fonó gondozásában a CIMBALIBAND Moldva c. lemeze, amely röviddel megjelenése után felkerült a World Music Charts Europe (WMCE) nemzetközi világzenei toplistájára; az előkelő 8. helyen!

A világ legrangosabb világzenei listáját 24 ország 50 világzenei rádiós szakembere szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé minden hónap első napján. Ebben a hónapban más magyar album nem került fel a legjobbak közé. A Moldva című lemezzel az alkotók egyben tisztelegnek és köszönetet mondanak a moldvai csángóknak, akik a sokszor nagyon nehéz körülmények ellenére is megőrizték az utókornak gyönyörű népzenéjüket.

 

A Cimbaliband eddigi zenei irányzatában mindig nagyon fontos szerepet játszott a népzenei gyökerek megismerése. Unger Balázs, a banda vezetője hét éves kora óta foglalkozik autentikus magyar népzenével, a Balkán szerteágazó dallamvilágával, ezekből is legfőképpen azzal a területtel, ahol a cimbalom is szerepet kapott a folklórban. Egy korábbi, emlékezetes gyűjtőútja hatására készült el a Cimbaliband – Moldva című lemeze, mellyel az együttes visszatér a gyökerekhez, és autentikus moldvai zenét játszanak, nem a szokásos hangszerelésben!

Forrás: Fonó Budai Zeneház

Hozzászólások