Churros – Gyorsan elkészíthető a spanyolok kedvenc fánkfélesége. Nem csak a farsangi szezonban számít közkedvelt desszertnek.

Churros – Bár a farsang idején kifejezetten szezonja van a különféle fánkféléknek, ennek ellenére a churros nem csak a télbúcsúztató szezonban juthat szerephez.

„Ez a spanyol édesség ugyanis az év minden hónapjában izgalmas és ízletes csemegének bizonyulhat, ráadásul az elkészítése sem igényel komoly időráfordítást” – hangsúlyozta Simon László, a Sage termékmenedzsere.

Következzen a churros receptje!

A spanyol fánkról úgy tartják, hogy aki életében legalább egyszer megkóstolja, azt örökre rabul ejti, és időről-időre szívesen fogja fogyasztani. Ezek a sült, cukorba vagy csokoládéba mártogatott tésztarudacskák Spanyolországon kívül még a világ számos részén, köztük Portugáliában, Franciaországban, Latin-Amerika országaiban, a Fülöp-szigeteken, Belgiumban és az Amerikai Egyesült Államok egyes régióiban is elterjedt finomságnak számítanak. Eredete nem ismert, de egyes feltételezések szerint a portugálok hozták magukkal a receptjét Kínából. Elkészítéséhez az alábbi alapanyagokra van szükség.

Hozzávalók:

• 2.5 dl víz
• 2 evőkanál barna cukor
• 1 csipet só
• 8 dkg vaj
• 15 dkg finomliszt
• 2 db tojás
• 0.5 teáskanál vanília aroma
• 2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
• 3 dl csokoládés puding (a mártogatáshoz)
• 5 dkg cukor (a hempergetéshez)
• 2 teáskanál fahéj (hempergetéshez)

churros

Elkészítéséhez először egy edénybe öntsük bele a vizet, a barna cukrot, a sót és a vajat. Ezt követően forraljuk fel, majd keverjük hozzá a lisztet. Ezt a masszát egészen addig kavargassuk, amíg egy nagy gömböc nem lesz belőle. Ezután vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni a tésztát. Következő lépésben adjuk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd egy konyhai robotgép segítségével (például az új Sage BEM 825-össel) keverjük csomómentesre a tésztát.

Ezután melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Készítsük elő a fahéjas-cukor keveréket a tűzhely mellé annak érdekében, hogy lecsöpögtetés után rögtön meg tudjuk benne hempergetni a fánkcsíkokat. A sütéshez vegyünk elő még egy csillag alakú véggel ellátott habzsákot is, és ezt töltsük meg teljesen a robotgéppel kikevert masszával. Ezt követően segítségével körülbelül 5-10 centiméter hosszú fánkcsíkokat kell kinyomni az olajba.

„A fánkcsíkok pontos szabásához akár egy sima háztartási ollót is felhasználhatunk, így a churros vége megőrzi szép csillag alakját” – tette hozzá a Sage termékmenedzsere.

A forró olajban a churros-ok gyorsan megpirulnak, így aztán rövid idő elteltével ki is lehet őket venni a serpenyőből. Az elkészült fánkcsíkok desszertként, meleg csokoládé pudingba mártogatva fogyaszthatók. A spanyol édesség kiváló vendégváró is lehet a családi vagy baráti összejövetelek esetén.

Sage

A Sage márka 2018-ban váltotta fel a Catler márkanevet, de az innovációs és gyártási háttér nem változott. A prémium kialakítású kisháztartási gépek hazája továbbra is Ausztrália, azon belül a Breville-csoport, amely minden egyes készülék megalkotásakor a hosszú élettartamot és a vásárlók használat közbeni maximális komfortérzetét tartja szem előtt. Ez teszi a Sage készülékeket időtállóvá és klasszissá, legyen szó grillezésről, mixelésről vagy kávéfőzésről.

 

Forrás: One On One Kommunikáció

Hasonló cikkünk:

3 ízletes és tápláló Sage ital a sikeres fogyókúrához

 

Hozzászólások