Virágkonyha – Imádod a virágokat? Szeretnéd megtudni, mi minden rejtőzik az ízeiben, színében? Dobd fel a konyhádat ezzel a finom virágos varázslattal! Vendégünk: Halmos Monika fitoterapeuta.

viragkonyha

Halmos Monika fitoterapeutával, az ehető virágok hazai szakértőjével kóstolunk bele a virágokkal való sütés-főzés titkaiba. Egy kis bepillantást nyújtunk a virágkonyhába, fontos tudnivalókat és a legfinomabb virágos ételek receptjeit és elkészítését tanulhatjuk meg az évszaknak megfelelően! Az együtt főzés örömére hívjuk a virágkedvelőket! A virág minden diétába beilleszthető, és remekül kiegészíti a glutén- és laktózmentes étkezéseket!

A virágkonyha menüje:

Provencei zöldségkrémes falatok, amelyekhez a rét friss vadnövényeit hívjuk extra dekorációnak és ízesítésül. Így közelebbi ismeretségbe kerülünk a tyúkhúrral, a zsenge pitypanglevéllel, a zamatos turbolyával és társaival.

Gourmet csalánleves apró sajtgolyókkal, amelyben a szegény konyhák ínségétele új szerepkörbe kerül. Eszünkbe juttatja a legismertebb osztrák környezettudatos művészt, Friedensreich Hundertwassert, aki a művészetet hívta segítségül, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmének fontosságára. Meztelen beszédjének, ablakjogi kiáltványnak olykor csalánlevessel adott nyomatékot.

Pikáns-csípős egytál egy nagyon egyszerű és ízekben tobzódó zöldségétel. A vadnövények egészen egzotikusokkal kelnek frigyre – így a legínyencebbeknek is fogára való lesz. India egyes részein thoran néven kóstolhatunk hasonló ízvilágú, hagyományos ételt, amelynek fő alkotóeleme a szőrös disznóparéj. Mi a tavaszi kertből gyűjtjük hozzá a zöldeket. A tányéron párolt komlóhajtás és friss virágok egészítik ki az élvezetet.

Virágos palacsinta ibolyás töltelékkel, amely a gödöllői Királyi Kastély kertjét idézi fel, ahol tavasszal pompás ibolya- és százszorszép mezőkön sétált Erzsébet királyné és díszes társasága.

Tavaszi virágokba bolondult desszertgolyók, amelynek alapanyaga a cékla és a zabpehely, ízéről a bájos levendula, a csinos megjelenésről a virágszirom-egyveleg gondoskodik.

Vezeti: Halmos Mónika
Ár: 13.000 Ft/fő
Az ár a fenti menü elkészítése és elfogyasztása mellett ásványvíz, kávé és borfogyasztást tartalmaz.

 

Ohana Gasztroklub és Főzőiskola

Időpont: 2022. április 2., szombat 17.00 óra
Helyszín: 6000 Kecskemét, Énekes u. 120.

Kapcsolódó cikkünk