Május 26-án 19 órától a pünkösdfürdői Boldog Özséb-templom (Budapest, III. kerület, Lékai bíboros tér 8.-10.) ad otthont a közel ötven főből álló kórusnak, akik ezúttal is a legjobb soul és gospel dalokat adják élő egyedi feldolgozásban, teljes lendülettel.

A kórust Bolyki Balázs azzal a szándékkal alapította, hogy a magyar és nemzetközi gospel és soul zenei színpadokon új hangzást és minőséget képviselve, saját oktatási rendszerét megvalósítva népszerűsítse e műfajokat.

Erőt adó dinamika, életöröm és fontos üzenetek jellemzik ezt a zenei stílust, és ezáltal egy olyan élményt kaphatunk, amely garantáltan feltölti a lelket. Az Amazing Grace című dalt például több budapesti villamoson előadta a kórus decemberben. E különleges előadás videóját több mint 72 ezren nézték meg a legnagyobb videóportálon.

A kezdetekkor tizenöt főből álló kórus mára 50 tagú együttessé nőtte ki magát. A tagok többségének nincs zenei előélete, se képzettsége, hanem a Bolyki Balázs által oktatott előadói technikának köszönhetően válnak profi előadókká.

A május 26-án felcsendülő dalok között hallhatóak lesznek a legnagyobb gospel slágerek és a Bolyki Balázs által hangszerelt lírai hangvételű darabok is. Jegyek a helyszínen, az előadás előtt kaphatók.

További információ itt olvasható.

A kórus facebook oldala

Forrás: Magyar Kurír

2013. május 13.

Hozzászólások