A Boldogasszony Rózsakert boldoggá tesz – A márciusban megjelent Covid19 vírusjárvány nehéz helyzetbe hozott bennünket, társasházban lakókat. Főleg ha még erkélyünk sincs, hogy friss levegőhöz jussunk, csak ablakunk kinyitásával tehetünk szert rá.

boldogasszony rozsakert

A kijárási korlátozás miatt beszorultunk a négy fal közé, ahol a magamfajta természetkedvelő ember hosszú távon szenved is ettől a bezártságtól. Nem szerettem volna nyugtatókat szedni, ezért kellett találnom valami mást, ami szépséget és örömet hoz az életembe. Eszembe jutott a lakásomtól kb. 300 méterre lévő Boldogasszony Rózsakert! Azután naponta egy órára még a legmelegebb időszakban is lesétáltam, hogy meleget, friss levegőt és D vitamint gyűjtsek magamba.

Közben gyönyörködtem a nap mint nap egyre szebb növényekben. Igazgattam a hajtásaikat, takarítottam a pad környékét, ahol üldögélni szoktam én is, mások is. Később egyre több látogatója lett a Rózsakertnek, melynek létrehozását ezúton is szívből köszönjük. Segített lelki egyensúlyunk megtartásában a bezártság idején. De járvány nélkül is egy hatalmas boldogságforrást jelent, és tapasztalatom szerint mindenki tisztelettel, megilletődöttséggel viselkedik ezen a szép szakrális helyen. 

 

Köszönet a videó készítőjének!

 

Gyenes Márta

A szerző korábbi cikke:

Nyugat-európai körút nyolc országon át

 

 

Hozzászólások