A Fonó szervezésében két remek estére kerül sor a Várkert Bazár Öntöde Udvarán. Július 22-én a Boban Markovic Orchestar és a Söndörgő muzsikájával igazi balkáni hangulatot teremtünk a Várkert Bazár belső udvarán, ahonnan csodás kilátás nyílik a Dunára. Július 23-án Lajkó Félix lép fel ugyanitt új formációjával, az Operentziával együtt.

 lajko_operentzia

Budapesten utoljára februárban hallhatta a közönség Lajkót a citerájával és az Operentziával együtt, ekkor mutatkozott be az új formáció az Akváriumban. A Gépnarancs ezt írta a koncertről: “Szenzációs, mindent és mindenkit felforgató koncerttel ajándékozta meg Lajkó Félix és az Óperentzia az Akvárium Nagytermében összegyűlt közönséget. A hármas felállás, melyet az említett duó tett teljessé, az elektronikus zene és a klasszikus hangzásvilág őrületes turmixával ejtette ámulatba a hallgatóságot. A senkinek megfelelni nem akaró művész a maga lazaságával és spontaneitásával csavart minket az ujja köré, elérve azt, hogy citerazenére táncoljunk.

Boban Markovic mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében; díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban… Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy Európa talán legnépszerűbb fúvószenekaráról beszélünk.

boban markovic

Boban Markovics és zenekara idén egyik kiemelt nyári  nagykoncertjét a Várkert Bazárban tartja, az esemény jogán nem ígérhetünk mást, mint önfeledt, szabad örömzenélést, ahol a Balkán, az európai zenei hagyományok keverednek Boban és zenekarának muzsikájában. A zenekar kedvenc országa továbbra is Magyarország, itt adta Boban  élete legszebb, legemlékezetesebb koncertjeit, itt muzsikáltak a legtöbbet, és itt a  legnagyobb a felhajtás a koncertek körül továbbra is! Ez a balkáni este a Söndörgővel együtt felejthetetlen és különleges lesz!

Jegyek a jegy.hu oldalon kaphatók.

Forrás: Fonó Budai Zeneház

Hozzászólások