„Beszélő” műtárgyak köszöntik a Zsolnay Negyedbe visszatért látogatókat. A koronavírus miatti hosszú bezárást követően június 19-től ismét kinyitottak a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai. Az első látogatók meglepődve tapasztalták, hogy a műtárgyak kedves, humoros üzenetekkel fejezik ki örömüket a viszontlátás kapcsán.

beszelo mutargyak

A Zsolnay Aranykora – Gyugyi gyűjtemény első termében a Zsolnay-kandalló így üdvözli a látogatókat: “Majd’ felgyulladtam izgalmamban, annyira vártam már újra látogatóinkat! Szeretettel köszöntöm Önöket!”

Beljebb haladva találkozhatunk a csutora őszinte vallomásával: “Rossz volt heteken át magányosan, látogatók nélkül. Nem csoda, hogy az összes bor kifogyott belőlem…” A gyűjtemény legértékesebb darabjának szereplője, a muzsikáló pán is üzen a vendégeknek: „Amíg zárva volt a kiállítás, csak szomorú dalokat muzsikáltam”.

beszelo mutargyak

A Rózsaszín Zsolnay kiállítás pink műtárgyai is „megszólalnak”: „Üresek voltunk nélkületek” – mondják az ott sorakozó bödönök, a vizeskancsó pedig „túlcsordul örömében”, hogy újra látogatókat köszönthet a tárlaton.

A fenti két “beszélő” kiállítás mellett a Család- és gyártörténeti kiállításon is találkozhat a közönség a műtárgyak kedves üzeneteivel.

Tovább információ itt olvasható

Kapcsolódó cikkünk: Kinyit néhány részegység a Zsolnay Negyedben

 

 

 

Hozzászólások