A BerGer Szimat Szolgálat egy detektív iroda. A kacagtatóan humoros és fordulatos kalandok szereplői valós kutyafajták jellegzetességeit viselik – a főszereplő csapat a kilenc magyar kutyafajtát jeleníti meg. A kalandok ismert, valóságban is létező helyszíneken játszódnak, ahová szeretni való, rajzfilmes stílusú figurái repítik az ifjú olvasókat – földön, vízen, levegőben, s olykor még a föld alatt is.

berger_szimat_szolgalat1

A magával ragadó tartalom mellett az olvasóvá nevelés és az ismeretterjesztés is fontos célja a sorozatnak. A kötetek nagy betűmérettel és sok képpel készülnek, rajzfilmes stílusban. A szöveghez kis keretes formában lexikális ismeretek is kapcsolódnak, a Tanítók Egyesületének ajánlásával pedig foglalkoztató feladatlapok készültek a gyerekek – illetve pedagógusaik számára. A munkafüzetek ingyenesen elérhetők a www.bergerszimat.hu oldalon.

berger_szimat_szolgalat2

A sorozat történeti háttere

A két nyugdíjas öregúr, Bernát (magyar vizsla) és Gerzson (drótszőrű vizsla) kuzinok a friss diplomás unokaöccsükre, Bugac Pongrácra (mudi) hagyják irodájukat, a BerGer Szimat Szolgálatot, a Harap utca 3/B. alatt. A két idős eb ma már csak pipázgatni, olvasgatni, sakkozgatni szeret a parkban; ám eközben persze mindenről tudnak – még mindig. Pongrác lelkes és igyekvő, örömmel veszi át a Szolgálat vezetését, amiben egy kis csapat van a segítségére.  E baráti hálózat tagjai aztán, minden bonyodalmon átsegítik egymást, és megoldják a legrejtélyesebb ügyeket is.

 

Alkotók:

író: Nyulász Péter

– IBBY Év gyermekkönyve 2011 (Helka – A burok-völgy árnyai)
– Junior Prima 2011 (egyszervolt.hu)
– Aranykönyv 2011 – TOP50 (Miazmég c. kötet)
– Aranykönyv 2015 – TOP10 (Helka trilógia II. – Ciprián c. kötet)

illusztrátor:
Ritter Ottó, animációs rendező

– Europrix Multimedia Best Adaptation Award
– Cartoon Network; VIVA television
– Mr. Bean, Lilli Fee

– Angelina Balerina; Hush-Hush wood
– www.ritterotto.blogspot.hu

 

A fürdők réme – A sorozat első kötete

Amikor Gerzson bácsi a strandon felejti a telefonját, Pongrác készséggel indul a segítségére. Csakhogy rejtélyes okból sorra zárnak be Budapest híres fürdői! Pongrác aljas összeesküvést szimatol, és a BerGer Szimat Szolgálat csapata akcióba lendül. Sikerül-e megfejteni a rejtélyt? Kinyitnak-e még valaha a fürdők? No és előkerül-e Gerzson bácsi mobilja?

berger_szimat_szolgalat4

Nyulász Péter – Ritter Ottó: Az ellopott Mikulás-szán

Várható megjelenés: 2016. november 20.

Itt a karácsony, és hiánycikk a szaloncukor! Két huskykölyök, a Mikulás két kis segéde Trixitől és Maxitól kér segítséget: valaki ellopta az égen járó rénszarvasszánt! A gyerekek maguk indulnak a rejtély felderítésére, de közben felbukkan egy titokzatos idegen is… Bugac Pongrácnak kell kiderítenie, hogy mit keresnek a gyerekek Párizsban, és hogy hova tűnt az összes szaloncukor. No de mit kapnak vajon mindezért a Mikulástól?

Forrás: Móra Könyvkiadó

Hozzászólások