Berendezési tippek a hangulatos hálószobához – Az elmúlt években sokat változtak a lakberendezési szokások, más szempontok váltak fontossá, mint a korábbi időszakokban. Először a legfontosabb dolog az lett, hogy minél kényelmesebbé tegyük az otthonunkat, aztán ahogy ebbe beleszoktunk, jöttek a finomítások.

Tükrözze minél inkább az egyéniségünket, legyen maximalista, legyen romantikus, legyen olyan, amilyen a gyerekkorunkban volt! Egyre több lehetőség nyílt meg a berendezők előtt már ebben az új szellemiségben is. Most egy adag újabb inspirációt kínálunk, hogy ebben az évben is sikkes és komfortos legyen a világon a kedvenc helyünk, a hálószobánk.

haloszoba

Az egyik legújabb kedvenc az ágykeret. Ez készülhet rattanból, fából, fémből. A lényeg, hogy lehetőség szerint legyen egy jó nagy támlája, ugyanis ez ebben az évben szinte kötelező elem. Ennek az az egyik magyarázata, hogy a lakberendezők imádják a rétegeket, így ha a fal előtt még egy nagy kárpit, bőr, fém vagy bármilyen réteget találunk, ami ráadásul még látványos is, az maga a megtestesült álom.

Alakítsunk ki egy kis ülősarkot a hálószobában! De legalábbis próbáljunk helyet találni egy-két puffnak, vagy az ágy végében, a lábunknál helyezzük el egy kis padot. Erre akár kikészíthetjük a másnapi ruhánkat, de például a hálóköpenyünknek is ideális hely lesz. Illetve mi magunk is letelepedhetünk ide egy nyugalmasabb hétvégi reggelen, amikor semmi sietős dolgunk nincsen.

Különösen télen érezzük át annak jelentőségét, hogy milyen jó, ha a lakásban is vannak növények. Ezek ugyanis mintegy beltéri kertként is funkcionálnak ilyenkor, amikor a legnagyobb szükségünk van a természet közelségére. Ezek a bizonyos növények a lakás bármely pontján jól mutatnak, és nem kell attól tartanunk, hogy a hálóban túl sötét lesz számukra, hiszen akadnak olyan fajták is, amik nem túl igényesek, ellenben remekül mutatnak – még a sötétben is.

A hálószobába nem csak a növényekkel érdemes a zöld színt becsempészni, hanem a falak, bútorok, kiegészítők formájában is, hiszen segít kiegyensúlyozottabbá válni. Ráadásul megnyugtató, ami lássuk be, a hálószobánkban lefekvés előtt nem jön rosszul.

 

SZPONZORÁLT TARTALOM

 

Hozzászólások