Magyarországon eléggé új ez a technika, de rendkívül sokan érdeklődnek iránta, hiszen egy teljesen új dolgot tudunk megmutatni a kreativitás és a művészet által. Részben az újrahasznosításról szól, ami egyre fontosabb kell, hogy legyen az emberek életében. Akár a megunt régi kinőtt pólónkból, a rég nem használt bármilyen jellegű textíliánkból vagy a déditől megörökölt csipketerítőből készíthetünk beltéri és kültéri szobrokat, képeket, domborműveket, ajándéktárgyakat és még sorolhatnám, mi mindent tudunk átformálni és alkotássá tenni egy egyszerű textilragasztó segítségével, ami maga a Paverpol. Csodákat tudunk létrehozni aránylag egyszerű alapok elsajátítása után.

A nagy érdeklődést az is bizonyítja, hogy egyre több kiállításra hívnak Téged.

Többször is volt már a Gödöllői Királyi Kastélyban kiállításunk, amit hasonló gondolkodású és értékrendet gyakorló barátaimmal valósítottunk meg. Ezen kívül Győrben is jártunk már kiállítóként, méghozzá a Zichy Palotában, az országos babakiállításon. Budapesten a Petőfi Csarnokban és a Millenárison is ismerkedhettek már a textilszobrászattal az érdeklődők.

Isaszegen oktatsz textilszobrászatot. Ennek kapcsán említetted, hogy nem bonyolult az alapok elsajátítása. Szükség van-e bármilyen előképzettségre?

Aki szeretné ezt a technikát elsajátítani, kreatív művészeti foglalkozás keretében kipróbálhatja és megtapasztalhatja, hogy már az első alkalommal mi mindenre képes. Ebben az a fantasztikus, hogy nem kell hozzá semmilyen előképzettség, csak a saját, belülről jövő alkotó erőnk, ami mindenkiben benne van. Csodálatos dolgokat élünk meg egy-egy foglalkozás alatt, és a nap végére megmutatkozik a kézzel fogható eredmény. A foglalkozásaimon részt vevők, hozzám ellátogatók mindig nagy boldogsággal és büszkeséggel viszik haza az elkészült alkotásokat, legyen az szobor, kép, vagy bármi más.

A textilszobrászaton kívül selyemfestéssel is foglalkozol…

Részemről a selyemmel való alkotás maga a csoda: az, hogy egy ilyen finom és értékes anyaggal dolgozhatok és megtapasztalhatom azt, amit a selyem kíván meg általam. A festményeim 3 dimenzióban készülnek, legfőképp nonfiguratív ábrázolási módban. Minden egyes műben benne lakozik az érzékenység, a gondolatiság, a finomság és a színek. Az élet játéka: hol a sötétsége, hol pedig a fénye.

A honlapodon látható képek a munkáidról ékes bizonyítékai annak, hogy kreativitásod határtalan. Mind a képek, mind a szobrok teljesen egyediek.

Arra törekszem, hogy ezek az alkotások minden megszokott és általános dologtól térjenek el, és egy más szemléletű gondolkodásmódot mutassanak. Mottóm: Térjünk el a racionalitástól, a megszokásainktól és lássuk az életet más szemmel is, mint amit megszoktunk és belénk épült, mert ez visz minket tovább. Hiszem és tudom, hogy a mai világnak az egyediség kell, nem a tömegcikk, mert ebben van érték, munka és becsület.

További információ a Paverpol iránt érdeklődőknek a www.edoart.hu oldalon található.

Edina facebook oldala

Szerencsi Éva Réka
2013. november 11.

Hozzászólások