Rózsa és Ibolya – Arany János meséje a bábozást kedvelő kicsiknek és nagyoknak a Bábszínházi Világnap (március 21.) alkalmából a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban.

A kecskeméti Ifjúsági Otthonban 2014. március 22-én, szombaton 16 órától a Családi Bábszínház következő előadásán a Báron Bábos Műhely bemutató előadását láthatják az érdeklődők. Az előadást követően a bábok kipróbálhatóak, sőt bábkészítés és játszószoba várja vendégeinket.


Arany János Rózsa és Ibolya c. meséjét átdolgozta, bábszínpadra állította és bemutatja a Báron Bábos Műhely. A Báron Bábos Műhely 2011 novemberében alakult, névadója, Báron László bábpedagógus emlékének, szellemi örökségének ápolására. Tagjai kecskeméti óvónők, tanítók, főiskolai hallgatók, egykori gyermekbábosok.

A Csillagszemű juhász című előadásból

Tavalyi nagysikerű bemutatójuk, a Csillagszemű juhász c. magyar népmese előadása után, 2014-ben Arany János gyönyörű meséje: Rózsa és Ibolya bemutatásával állnak közönség elé.

Szereposztás:
Rózsa: Barkóczi Titanilla
Ibolya: Forgó Gyöngyi
Király. Deli Gábor
Banya: Rendek Róbertné
Mesemanók: Égerth Magdolna, Kovács Hajnalka, Szirtes Józsefné
Zenész: Saskőiné Csortos Ibolya

Rózsa és Ibolya – a próbán

Az előadás létrejöttéhez szakmai segítséget nyújtott: Mátravölgyi Ákos és Emőd Krisztina. Az előadás KMJV VTP támogatásával valósul meg.


Hozzászólások