1938 után újra Budapest lesz egy hétig a világ katolicizmusának a központja. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezésében – mint a társadalmi bizottság tagja – kezdetektől részt vett az Opera. Felajánlásai és művészi súlya révén a programsorozatban domináns szereppel bírnak az intézmény muzsikusai és az ország legnagyobb színházépülete, az Erkel Színház és az új kőbányai operacentrum, az Eiffel Műhelyház is.

Az Opera Eiffel Műhelyházának a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére meghirdetett programsorozatából két előadás most 50% kedvezménnyel tekinthető meg.

az opera

Kedvezményes előadások:

  1. OPERA184 – Az első zenekarral

Minden évben eseményszámba kell mennie annak, ha a legelső Magyar szimfonikus együttes, az Opera Zenekar az új szezonban először lép kőszínházi kulisszák között, hangversenyező társaságként a közönség elé.

Penderecki: A kérub éneke
Pierre de la Rue: Requiem
Bruckner: 9. (d-moll) szimfónia

Az előadás helyszíne:

Eiffel Műhelyház – Mozdonycsarnok 1101 Budapest, Kőbányai út 30.

Időpontja:

2021. szeptember 7. kedd 19.30

2. Karol Józef Wojtyła: Az Aranyműves boltja

Elmélkedés a házasság szentségéről Krzysztof Penderecki zenéjével, egy részben, magyar nyelven

Az Erkel Színház „otthonául” szolgáló tér névadója komoly irodalmi munkák szerzője, és erősen kötődött a színház világához: a későbbi II. János Pál pápa egyetemi évei alatt irodalmi esteket szervezett, több színjátszó társulatnak tagja, vezetője volt. Az aranyműves boltja című 1960-as verses dialógusának középpontjában három pár áll, akik jegygyűrűért mennek az aranyműves boltjába. A filozofikus szöveg a párok történetének bemutatásán keresztül járja körül a szeretet és a házasság szentségének témáját.

Az Opera előadásában a lengyel „drámaíró” mellé a Wojtyłával barátságot ápoló, mindig különleges hangzásvilágot létrehozó, a közelmúltban elhunyt kortárs lengyel zeneszerzőt, Krzysztof Pendereckit „hívjuk” társul, hogy művei kísérjék a prózai színészek
játékát.

A három idősíkon játszódó mű egymásba fonódó monológokon keresztül adja ki három pár történetét, rajtuk keresztül beszél az emberi kapcsolatok sokféleségéről és változékonyságáról, a választás lehetőségéről, az összetartozás és a szeretet fontosságáról

Az előadás helyszíne:

Eiffel Műhelyház – Bánffy Miklós terem
1101 Budapest, Kőbányai út 30.

Időpontok:

2021. szeptember 8. szerda 20:00
2021. szeptember 9. csütörtök 20:00
2021. szeptember 11. szombat 16:00

Jegyek igényelhetők a jegy@opera.hu e-mail címen. A megrendelést visszaigazoló e-mailben véglegesítjük. Rendeléskor az üzenet tárgyában kérjük, tüntessék fel a “NEK50” jeligét.

 

Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Kapcsolódó cikkünk