Egy kecskeméti gimnazista lány példaértékű felajánlást tett az Önzetlenség napján Budapesten a Hősök terén. Jegyezzük meg a nevét, – Törteli Eszternek hívják – vegyünk róla példát és buzdítsuk környezetünket is hasonló cselekedetre.

Törteli Eszter és Asharti Szabó Andrea a Hősök terén

Ha körbenézünk magunk körül, azt látjuk, hogy a fiatalok nagy többsége lehajtott fejjel, a telefonjukat bámulva közlekedik és él. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a mai gyerekek kevésbé figyelmesek, kevésbé tudatosak, kevésbé önzetlenek. Azt hisszük, hogy az X, Y és Z generáció kevésbé életképes, mint mi vagy a szüleink voltak. Sztereotípiák. Mint ahogy minket is sztereotípia alapján ítéltek meg annak idején a felmenőink.

Az, hogy mennyire nincs igazunk, mutatja egy kecskeméti gimnazista lány példája is, aki mindössze 15 éves. Szeretném, ha megjegyeznénk a nevét, ugyanis egy olyan kezdeményezést indított el, ami példaértékű nem csak a kortársai, hanem az idősebbek számára is.

Budai Alex new yorki sztárfodrász és Törteli Eszter

Törteli Eszter átlagos tini, aki éli a tizenévesek mindennapi életét. Gimnáziumba jár, énekelni tanul, és jelenleg épp operatőrnek készül. A családjában átélt élmények hatására azonban támadt egy ötlete, ami táptalajra talált. Úgy gondolta, hogy a haját szeretné levágatni és felajánlani olyan nőknek, akik valami oknál fogva elvesztették azt. A gondolatot tettek követték.

Szerencsés véletlennek köszönhetően tudomást szerzett a szándékáról az Alapítvány az Alapítványokért szervezet, akik május 13-ára a Hősök terére szerveztek Önzetlenség napja címmel rendezvényt gyermekek számára. Az alapítvány kapcsolatban áll a Hair4humanity hat sztárfodrászból álló csapatával, akik Budai Alex new yorki sztárfodrász vezetésével azért jöttek a budapesti rendezvényre, hogy több mint 100 hátrányos helyzetű gyermek és édesanyjuk haját levágják. A kezdeményezéssel arra hívják fel a figyelmet, hogy önzetlenül adni jó, és nem csupán csak pénzzel lehet, hanem szakmai tudással, egy jó szóval, öleléssel is.

Asharti Szabó Andrea és a sztárfodrászok csapata

A hétvégén lezajlott rendezvény nagy sikerrel zárult. Aki rászánta az idejét és ellátogatott a Hősök terére, élményekkel térhetett haza. A Hair4Humanity csapatán kívül számos szervezet, cég és művész kapcsolódott jótékonyságból a kezdeményezéshez, így a kecskeméti énekesnő, Asharti Szabó Andrea is, aki az alapítványon belül a Zenével gyógyíts program mentora, és nem mellesleg Eszti énektanára.

Érdemes körbenéznünk a városban, hiszen számos kincs van körülöttünk! Vegyük észre őket!

Köszönjük Eszternek a jó példát!

 

 

Hozzászólások