Amilyen sokáig kérette magát, olyan hirtelen köszöntött be a nyár. Itt vannak a hosszúra nyúló napok, a balzsamos nyári esték, sokkal szívesebben mozdulunk ki esténként, ha tehetjük. Teraszokon ülni, barátokkal beszélgetni, esetleg táncolni, koktélozni, koncertre menni – megannyi csábító lehetőség, amelyet ki-ki aktuális élethelyzete szerint választhat magának.

Persze nem mindig egyszerű ez. Néha az egész napos munka után talán moccanni sincs kedvünk, főleg azért, mert úgy érezzük, hogy a külsőnk igazításra szorul. A hőség és a légkondicionálás egyaránt megviselheti bőrünket, hajunkat, külsőnket. De ha mégis elvágyódnánk este, rövid idő alatt fel tudjuk frissíteni magunkat az alábbi tippek segítségével.

1. Arctisztítással kezdjünk! A reggeli smink maradékának mondjunk búcsút, távolítsuk el gyorsan. Máris jöhet a Weleda élénkítő arclemosó tonikja, organikus citrommal, vadrózsalevéllel, a tiszta, üde bőrért. Szinte érezni fogjuk, ahogy arcbőrünk fellélegzik, és készen áll az esti sminkre is. Persze szerencsés, ha utána még egy kis ideig nem sminkelünk, hagyjuk kicsit megpihenni, felüdülni arcunkat.
2. A zuhanyozás közben vessük be a nyírfa varázserejét! A nyírfa bőrradír gyengéden radíroz, selymessé teszi a bőrt apró természetes viaszgyöngyeivel és a benne lévő finom, illatos barackmagolajjal. Ha lezuhanyoztunk, tekerjük magunkat egy finom puha törülközőbe, és hagyjuk csak úgy megszáradni a bőrünket, addig legalább eldöntjük, hogy mit is veszünk fel az este tiszteletére.


3. Ha a hajunkkal sem vagyunk kibékülve, szánjunk erre is egy negyedórát és tegyünk fel rá egy regeneráló hajpakolást. A Weleda zabbal gazdagított hajpakolása bio jojoba- és bio kókuszolajjal segít táplálni az igénybevett hajat, simává varázsolja azt anélkül, hogy elnehezítené.
4. Egy alapos fogmosás jön – nem kérdés! Erre is van egy különleges tipp! A perui Andokban található Ratanhia nevű növény gyökere gazdag cserzőanyagokban, kivonata feszesíti a fogínyt, a természetes borsmenta és fodormenta olajak pedig hosszan tartó friss leheletet biztosítanak és gondosan eltávolítják a lerakódásokat a fogakról. Használjuk hozzá a Ratanhia szájvizet is, és frissen, üdén indulhatunk esti programunkra.

 


5. Illat nélkül nincs nyári este! A Weleda Jardin de Vie parfümjei tökéletes kiegészítői lehetnek egy kellemes élménynek: nem hivalkodó, természetes illatai közül mindenki megtalálja a hozzá legjobban illőt. Programtól és egyéniségtől függően javasoljuk az érzéki-egzotikus gránátalmát, a friss-nyárias citrust, vagy a virágos-romantikus rózsa-parfümöt.

Egy félóra a fürdőszobában és mintha újjászülettünk volna! Jöhet a kiválasztott ruha, egy könnyű smink, és egy tökéletes nyári este!
Még több szépségtipp itt: www.weleda.hu

Forrás: Arteregó Kft.

 

Hozzászólások